2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb

Jóképű csellistákért rajong a fél világ

Michael Jackson, AC/DC vagy Avicii csellón? Két fiatal srác megmutatja, hogy ez igenis lehetséges, az eredmény pedig őrjöngő közönség és rajongó lányok ezrei. A világhírű 2CELLOS első önálló koncertjén megmutatja a magyar közönségnek, mire képesek a klasszikus hangszerrel. Nem túlzás állítani, hogy immár a fél világ rajong Luka Sulic és Stjepan Hauser horvát csellistákért, akik új szintre emelték a komolyzenét. Hisz nem csak Bachot vagy Vivaldit játszanak, hanem a mai kor kedvenceit is. 2011-ben váltak ismertté, amikor Michael Jackson „Smooth Criminal” című számának feldolgozásával berobbantak a köztudatba. A futótűzként terjedő Youtube-videó eredménye egy lemezszerződés lett, Elton John pedig meghívta őket világ körüli turnéjára. Magyarországon október 10-én mutatkoznak be, a Papp László Budapest Sportarénában.

, Image: 213368147, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy, Image: 213368166, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.