2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb

Josh Malerman − Madarak a dobozban

madarak_adobozbanNe nyisd ki a szemed! – ez a legfontosabb tanács, amit Josh Malerman könyvében mindenképpen be kell tartani. A történet a jelenben játszódik és a thriller-horror-világvége történetek kedvelői imádni fogják. A könyv egy olyan hihetetlen világról szól, amit elképzelni is nehéz, mégis végig feszültségben tartja az olvasót. Az emberek egymás után őrülnek meg és lesznek öngyilkosok, miután meglátnak „valamit”, ezért a legtöbben szemfedővel és állandó rettegésben élik mindennapjaikat. Az ablakon nem lehet kinézni többé, megszokott rendszerünk összeomlik, nincs internet, nem működnek a mobilok, búvóhelyeken húzzák meg magukat a túlélők. Malorie ebben a kegyetlen világban menekül két négyéves gyermekével, akik még sosem látták a kék eget. Az írás lebilincselő, de azoknak nem ajánljuk a könyvet, akik szeretik a konkrét magyarázatokat, mert a végén biztos nem lesz meg a katarzisérzés. Ettől függetlenül a Madarak a dobozbanból már film készül és az elsőkönyves Josh Malerman rögtön a legnépszerűbb írók közé emelkedett.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.