EUR: 308,15 Ft
CHF: 284,67 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Külföld

Juncker: sokáig tart még a menekültválság

Rábakeresztúr (Heiligenkreuz), 2015. szeptember 19.
Tülekedés az illegális bevándorlók között a magyar-osztrák határnál, Rábakeresztúr (Heiligenkreuz) határában 2015. szeptember 19-én. A migánsok között akkor alakult ki tülekedés, amikor megérkezett az őket továbbszállító autóbusz. Az éjjel több ezer illegális bevándorló gyűlt össze az ausztriai Rábakeresztúron, ahová a közeli Szentgotthárdról érkeztek.
MTI Fotó: Varga György

Sokáig eltart még a menekültválság, éppen úgy, mint a menekültek európai uniós tagállamok közötti méltányos elosztását szolgáló állandó rendszer kialakítása – mondta az Európai Bizottság elnöke csütörtökön a németországi Passauban.

Jean-Claude Juncker a bajor-osztrák határon fekvő városban – ahol az utóbbi hónapokban több százezer menedékkérő lépett be Németországba – a Passauer Neue Presse című lapcsoport rendezvényén tartott előadásában hangsúlyozta, hogy “a menekültek témája még sokáig foglalkoztat majd bennünket”.

Az Európai Bizottság a következő hónapokban javaslatot tesz egy állandó menekültelosztási rendszerre. Az elképzelés alapja az emberiesség és a józan ész, de megint “őrült sokáig” tart majd, mire a tagállami kormányok elfogadják azt – mondta a brüsszeli testület elnöke. Megjegyezte: több tagállam kormányát “üldözi a bölcsesség, de ők sokkal gyorsabbak”. Hangoztatta, hogy Európában nincsen szükség “újabb falakra”, főleg nem uniós tagországok között.

Kapcsolódó Cikkek