EUR: 307,99 Ft
CHF: 284,56 Ft
2016. október 24., hétfő
Salamon

Extra

Két folytatást érkezik a Millennium-trilógiához

Millennium-Trilogy-Front-Cover-55856

Bár csak augusztusban jelent meg a Millennium-trilógia folytatása David Lagercrantz tollából, a szerző máris bejelentette, hogy újabb két kötetet tervez.

“Az Ami nem öl meg (Det som inte dödar oss) című könyv írása olyan sok örömet okozott, hogy egyszerűen muszáj volt folytatnom. Ráadásul úgy gondolom, nagyon jó történetet találtam” – mondta el szerdán Lagercrantz.

A tervek szerint az ötödik Millennium-kötet 2017-ben, a hatodik 2019-ben jelenik meg.

Stieg Larsson, a Millennium-trilógia írója 2004-ben, még a később bestsellerré vált krimisorozat megjelenése előtt hunyt el. Az örökösökkel folytatott hosszú vita után Lagercrantz, az egykori újságíró és Zlatan Ibrahimovics focisztár életrajzának szerzője folytatta a történetet a negyedik kötettel.

Larsson 2005 és 2007 között kiadott három Millennium-thrillerét – A tetovált lány, A lány, aki a tűzzel játszik és A kártyavár összedől – világszerte 80 millió példányban adták el, és mind Svédországban, mind Hollywoodban filmet forgattak belőlük.

A Lagercrantz által írt negyedik epizód első kiadását 2,7 millió példányban nyomtatták ki, ebből félmillió került az amerikai piacra. Több író azonban a Larsson iránti tiszteletre hivatkozva a könyv bojkottjára szólította fel az olvasókat.

Az ötödik és hatodik kötet megjelentetésére világszerte 41 kiadó szerezte meg a jogokat.

Magyarországon a Millenium-sorozat az Animus Kiadónál látott napvilágot, a negyedik kötet az idén jelent meg Erdődy Andrea fordításában.

Kapcsolódó Cikkek

 • 85 ezer fontért kelt el a Titanic szekrénykulcsa

  85 ezer fontért kelt el a Titanic szekrénykulcsa

  Egy szombati árverésen 85 ezer fontért (30 millió forintért) talált gazdára az 1912-ben elsüllyedt luxus óceánjáró, a Titanic egy rozsdás szekrénykulcsa a hozzá való réz bilétával együtt.

 • Sarka Kata: Csalódtam Petiben!

  Sarka Kata: Csalódtam Petiben!

  Sarka Kata óriásit csalódott férjében, Hajdú Péterben, akiben nem találta meg a hozzá illő társat, és aki szerinte olyan, mint az időjárás: az egyik napon még felé, a másik napon már másik nő felé nyit.

 • Brad Pitt nem válaszol Angelina Jolie-nak

  Brad Pitt nem válaszol Angelina Jolie-nak

  Brad Pitt nem válaszolt felesége, Angelina Jolie válókeresetére, az 52 éves színész ugyanis nem bírósági úton akar megállapodást elérni hat gyermekük felügyeleti jogáról.