2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb XVI.kerület

Ki bántotta Lukréciát?

Sokkoló fotók Lukréciáról

Sokkoló fotók Lukréciáról (fotó: Demecs Norbert/facebook)

Csupán néhány megosztást kért a közösségi oldalon Demecs Norbert, hogy felhívja a figyelmet egy brutális állatkínzásra. Ezerhatszázan osztották meg Lukrécia szomorú történetét. A vége ugyan happy end lett, de a történet tanulságos.

– Nem gondoltam volna, hogy én is beállok azok hosszú sorába, akiknek kis kedvencét akarattal bántalmazzák más, nagyon gonosz emberek, de sajnos a mai nappal ez is eljött – kezdte Demecs Norbert. –  Csendes, látszólag nyugodt és békés kertvárosban élünk a főváros szélén, az XVI. kerületben. Kertes házban lakunk öt, egyenrangú családtagnak tekintett állatkánkkal, Dagival, Findusszal, Lukréciával, Mázlival és Töpivel. (Az első tengerimalac, az utána következők macskák és az utóbbi kettő pedig kutyus.) Tehát nagy állatbarátok vagyunk, ám ez a szomszédokról (néhány kivétellel) és a környéken élőkről nem igazán mondható el. Különösen a macskákért nem rajonganak, ami ma be is bizonyosodott – folytatta Norbert, akinek Lukércia nevű cicája befogadott állat, kiskorában került hozzájuk, de gazdája úgy sejti, már akkor is kínozták, fojtogatták, ugyanis nyávogni nem tud.


– Végtelen szeretettel és kedvességgel felruházott kis állat, aki minden lélegzetével meghálálja, hogy annak idején megmentettük és befogadtuk, a légynek sem tudna ártani. Egyik reggel valaki mégis nagyon csúnyán elbánt vele.

A bántalmazás napján írt bejegyzés ettől a ponttól kezdve csak erős idegzetűeknek ajánlott.


– Azonnal állatorvoshoz vittük, aki megállapította, hogy csak ember által szerezhet egy állat ilyen mértékű sérülést (egy nehéz eszközzel és nagy erővel érhette az ütés). Lukréciának eltörött az állkapcsa és az orra, feldagadt a szeme, szó szerint eldeformálódott az egész feje. A sérülések reggel óta (vérzéscsillapító ellenére) folyamatosan véreznek, Lukrécia nagy fájdalmakat érez, az orra vérzéséből és a fejének (főleg a szájrész) nagymértékű sérüléséből adódóan levegőt is alig kap. Este vár rá egy közel kétórás műtét, reméljük a legeslegjobbakat. Azt, hogy Lukrécia hamarosan újra boldog, teljes életet élhet majd. Jelenleg a konyhai ülőgarnitúra alá menekült, annyira meg van rémülve…

A bejegyzést több mint ezerhatszázan osztották meg. Norbi másnap azt is közzétette, hogy Lukrécia szerencsére már lábadozik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.