2018. május 21., hétfő
Konstantin

Egyéb XIII.kerület

Kiállítás nyílt Ráday Imre és Sztankay István emlékére

A József Attila Színházban hagyomány, hogy minden évadot kiállítással nyitnak. Idén sem volt ez másképp: az első októberi bemutató, az Othello előestéjén, október 2-án Nemcsák Károly színházigazgató által megnyitott, egész évadra szóló állandó kiállítások Sztankay Istvánnak és Ráday Imrének, a József Attila Színház két nagy színművészének állítanak emléket.

Nemcsák Károly megnyitja a  Sztankay István és Ráday Imre emlékkiállítást a József Attila színházban. ( Fotó_ Sáfár Tibor)

Nemcsák Károly megnyitja a Sztankay István és Ráday Imre emlékkiállítást a József Attila színházban.
( Fotó_ Sáfár Tibor)

Betegség miatt műsorváltozás!
A József Attila Színház tájékoztatása szerint betegség miatt az október 9-i és 27-i Bűntény a Kecskeszigeten című előadás, az október 15-i és 23-i Alku című előadás és az október 22-i Feketeszárú cseresznye című előadás elmarad. A jegyeket a szervezési osztály és a pénztár visszaváltja vagy későbbi időpontra cseréli.

Az ötven kiállított tabló a teljesség igénye nélkül mutatja be a két színész szakmai életútját, különös figyelmet fordítva az általuk játszott színházi és filmszerepekre, de korabeli újságcikkeket, plakátokat és egyéb érdekességeket is felvonultat a gyűjtemény. A színház weblapjának tájékoztatása szerint a kiállításon szereplő fotókat a Magyar Színháztörténeti Intézet, Az Országos Széchényi Könyvtár fotóarchívuma, valamint magángyűjtők bocsátották a színház rendelkezésére. A kiállítás a 2015/2016-os évad során ingyenesen látogatható.


Kapcsolódó Cikkek