2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XIX.kerület

Kispest jó hely

Egyetemisták feladata volt úgy bemutatni a kerületet, hogy az más kerületekben lakó fiataloknak vonzó legyen. A Magyar Urbanisztikai Tudásközpont pályázatán 3-4 fős kommunikáció-, geográfus-, építőmérnök- és tájépítész-hallgatókból álló csapatoknak kellett tervet készíteniük Kispest külső kommunikációjához.

Díjátadó Kispesten

Az Egy Kis Pest csapata (fotó: kispest.hu)

A jelentkező csapatoknak egy hetük volt a megvalósításra. Hétfőn megismerkedtek Kispesttel, kedden és szerdán a Budapesti Műszaki Egyetemen városfejlesztésről, városmarketingről és kommunikációról hallgattak előadásokat, csütörtökön önálló csapatmunkát végeztek. Péntekre elkészültek a városkommunikációs tervekkel. A három legjobbat a Nemzeti Kulturális Alap pályázati támogatásából díjazta a szervező Magyar Urbanisztikai Tudásközpont. A mesterkurzust az Egy Kis Pest nyerte, a 300 ezer forintos fődíj mellett Kispest különdíját is megkapta a csapat: négy napot tölthetnek az önkormányzat káptalanfüredi üdülőtáborában.


– Egyetemről, munkahelyről ismertük már egymást, a projekt kedvéért álltunk össze – mondta a Lokálnak a győztes csapat tagja, Kovács Tamás tájépítész. Egyikük sem élt Kispesten, csak átutazóként ismerték a környéket.

– Külső szemlélőként teljesen más szögből látjuk a kerületet. Élt bennünk sztereotípia, de ez nem feltétlenül negatív. Én sokat járok keresztül a környéken, ezért természetesen van egy képem a környékről.


kispestlogo

Ez lenne a kerület új logója

Kovács Tamás elmondása szerint az adottságok elég jók voltak ahhoz, hogy erős prezentációt állítsanak össze.

– A közösségi kertek nagyon tetszettek, azt mindenképpen bele akartuk építeni a koncepcióba, ahogy a felújított játszótereket, parkokat is. A Wekerle-telep fontos szereplője a városnak, ezzel is számolnunk kellett. Igazából kézenfekvő volt, hogy mire lehet alapozni, a neheze ott kezdődött, hogy ezt hogyan jelenítsük meg.

A projekt ezzel lezárult, a győztesek reményei szerint lesz, aki hasznosítja az ötleteiket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.