2018. május 27., vasárnap
Hella

Egyéb XII.kerület

KRESZ és mese vár az óvoda udvarán

KRESZ-pályaként is használható, műfű és gumiborítású játszóterületet alakítottak ki a Mesevár Óvoda udvarán. A fejlesztéshez a Többet tehet, mint gondolná program keretében a Hegyvidék Kártya-tulajdonosok is hozzájárultak vásárlásaikkal.

meseovoda12

Az útpályát mintázó játszóparkban közlekedni is megtanulnak a gyerekek

A Többet tehet, mint gondolná program keretében az Istenhegyi úti és a Mészáros utcai Mol-töltőállomásnál, amennyiben regisztrált Hegyvidék Kártyát is használunk üzemanyag vásárlásakor, literenként öt forintot írnak jóvá egy kerületi közösségi program javára. A támogatandó célról szavazással dönthetnek a hegyvidékiek. Idén a Mesevár Óvoda új, műfüves és gumiborítású játszórészének kialakítása nyert. A támogatási program keretében 660 ezer forintot kapott az óvoda; ehhez az összeghez az önkormányzat még közel kétszer ennyit tett hozzá, hogy megvalósulhasson a beruházás.


– Az udvarunk egy része száraz idő esetén a nagy por, esős napokon pedig a sár miatt használhatatlan volt, ezért kértük, hogy ezen a területen gumiborítású pályát alakíthassunk ki – tájékoztatott Bátyai Éva óvodavezető. Hozzátette, az útpályát mintázó új játszópark ideális körülményeket teremt ahhoz, hogy a gyerekek a biztonságos közlekedéshez szükséges alapismereteket is elsajátíthassák az óvodában, amely szeptembertől a csoportszám növelésével 275 férőhelyessé vált.

Kapcsolódó Cikkek