EUR: 309,32 Ft
CHF: 284,97 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Külföld

Lelőttek egy migránst a bolgár-török határon

Gevgelija, 2015. október 7.
Az Európai Unióba igyekvő illegális bevándorlók a macedón-görög határ mentén fekvő macedón Gevgelija közelében 2015. október 7-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A bolgár határőrök csütörtök este lelőttek egy afgán migránst, aki Törökország felől megpróbált illegálisan bejutni Bulgáriába – közölte a bolgár belügyminisztérium szóvivője.

A férfi egy, Bulgáriába bejutni próbáló nagyobb migráns csoport tagja volt – derült ki a tájékoztatásból.

“Egy nagy csoport migráns igyekezett illegálisan bejutni Bulgáriába. Egyikük megsebesült, majd a kórházban belehalt sebesülésébe” – mondta a szóvivő, aki közölte azt is, hogy az eset Szredec régióban, a bolgár-török határon történt.

A BNR bolgár közszolgálati rádió arról számolt be, hogy határőrség egy járőre 48 afgánt vett őrizetbe, akik nem engedelmeskedtek annak a felszólításnak, hogy forduljanak vissza.

A rádió közölte: az ügyben vizsgálat indult, amely két feltételezésnek jár utána, az egyik szerint az afgánok fel voltak fegyverkezve és a határőrök egy lövésre válaszolva nyitottak tüzet, a másik változat szerint a határőrök a levegőbe lőttek és a visszazuhanó lövedék megsebesítette az eset áldozatát.

Kapcsolódó Cikkek