EUR: 317,79 Ft
CHF: 270,30 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Egyéb XIV.kerület

Lesz fűtés és tető a Szent Istvánban

A zuglói Szent István Gimnázium patinás épülete

A zuglói Szent István Gimnázium patinás épülete

Kabátban ültek a diákok a patinás Szent István Gimnázium óráin, ugyanis a fűtés elromlott, emiatt rövidített órákat kellett tartani. A több mint 110 éves épület beázik, a víz a villanyvezetékek mellett folyik. Az eset hatalmas sajtóvisszhangja után az önkormányzat megnyugtató megoldást ígér.

A Szent István gimit az ország harmadik legjobb középiskolájának tartják. Mégis méltatlan körülmények között dolgoznak a pedagógusok és tanulnak a diákok. A kazánok és a szivattyúk régiek, a nyolcból öt nem működik. Elázott a folyosó, és egy darab hiányzik a mennyezetből. A diákok az internetre töltöttek fel fotókat az áldatlan állapotokról.


beazas

A szétázott plafon

Az önkormányzat most gyors megoldást ígér. Az épület tetőszerkezete és fűtése folyamatos gondot jelent.

– Legutóbb 2010-ben volt tetőfelújítás, de az sem készült el elfogadható módon, az önkormányzatnak be kellett perelnie a kivitelezőt. A fűtés már a héten elindulhat, és az elromlott szivattyúk teljes cseréje is megtörténik az őszi szünet végére. Még november folyamán megkezdődik a tető helyreállítása, aminek során a beázás megszüntethető, és a helyreállíthatók a beázás nyomai is – írta az önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek