2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XIV.kerület

Lesz fűtés és tető a Szent Istvánban

A zuglói Szent István Gimnázium patinás épülete

A zuglói Szent István Gimnázium patinás épülete

Kabátban ültek a diákok a patinás Szent István Gimnázium óráin, ugyanis a fűtés elromlott, emiatt rövidített órákat kellett tartani. A több mint 110 éves épület beázik, a víz a villanyvezetékek mellett folyik. Az eset hatalmas sajtóvisszhangja után az önkormányzat megnyugtató megoldást ígér.

A Szent István gimit az ország harmadik legjobb középiskolájának tartják. Mégis méltatlan körülmények között dolgoznak a pedagógusok és tanulnak a diákok. A kazánok és a szivattyúk régiek, a nyolcból öt nem működik. Elázott a folyosó, és egy darab hiányzik a mennyezetből. A diákok az internetre töltöttek fel fotókat az áldatlan állapotokról.


beazas

A szétázott plafon

Az önkormányzat most gyors megoldást ígér. Az épület tetőszerkezete és fűtése folyamatos gondot jelent.

– Legutóbb 2010-ben volt tetőfelújítás, de az sem készült el elfogadható módon, az önkormányzatnak be kellett perelnie a kivitelezőt. A fűtés már a héten elindulhat, és az elromlott szivattyúk teljes cseréje is megtörténik az őszi szünet végére. Még november folyamán megkezdődik a tető helyreállítása, aminek során a beázás megszüntethető, és a helyreállíthatók a beázás nyomai is – írta az önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.