2017. december 15., péntek
Valér

Sport

Maradna a röplabdások sikerkapitánya

A magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Jan De Brandt a Lokálnak elmondta, szívesen folytatná a megkezdett munkát, miután csapata óriási bravúrt elérve a legjobb 12 közé jutott a belga−holland közös rendezésű Európa-bajnokságon.

roplabda

A magyar válogatott 28 év után jutott ki az Eb-re, ahol 12. helyen végzett (fotó:hunvolley.hu)

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült hozzáírnunk egy kicsit a magyar röplabdasport történelméhez – mondta lapunknak Jan De Brandt. – Tudjuk, hogy a legerősebbekkel összehasonlítva komoly lemaradásban van az együttes, ugyanakkor a csapat továbbfejlődhet, ha a jövőben folyamatosan erősebb riválisokkal találkozik. Bár októberben lejár a szerződésem, szívesen maradnék a csapat mellett, igaz, ezt a szövetség mellett elsősorban a családommal kell majd egyeztetni – tette hozzá a szakember arra célozva, hogy bátyja az Eb első mérkőzése előtt autóbalesetben elhunyt.


Jan_De_Brandt

A sikerkapitány

Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.