2018. május 24., csütörtök
Eszter, Eliza

Sport

Maradna a röplabdások sikerkapitánya

A magyar női röplabda-válogatott szövetségi kapitánya, Jan De Brandt a Lokálnak elmondta, szívesen folytatná a megkezdett munkát, miután csapata óriási bravúrt elérve a legjobb 12 közé jutott a belga−holland közös rendezésű Európa-bajnokságon.

roplabda

A magyar válogatott 28 év után jutott ki az Eb-re, ahol 12. helyen végzett (fotó:hunvolley.hu)

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült hozzáírnunk egy kicsit a magyar röplabdasport történelméhez – mondta lapunknak Jan De Brandt. – Tudjuk, hogy a legerősebbekkel összehasonlítva komoly lemaradásban van az együttes, ugyanakkor a csapat továbbfejlődhet, ha a jövőben folyamatosan erősebb riválisokkal találkozik. Bár októberben lejár a szerződésem, szívesen maradnék a csapat mellett, igaz, ezt a szövetség mellett elsősorban a családommal kell majd egyeztetni – tette hozzá a szakember arra célozva, hogy bátyja az Eb első mérkőzése előtt autóbalesetben elhunyt.


Jan_De_Brandt

A sikerkapitány

Kapcsolódó Cikkek

 • Higgadtság és szenvedély

  Higgadtság és szenvedély

  A kispadokra is érdemes lesz figyelni a Bajnokok Ligája-döntőben. Zinédine Zidane, a Real Madrid mestere játékosként és edzőként is megnyerte már a serleget, míg Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere eddig csak az ellenfelek kezében látta azt.

 • Nikolics klubtársa lesz Torres

  Nikolics klubtársa lesz Torres

  Fernando Torres, a nevelőegyesületétől, az Atlético Madridtól a napokban elköszönt világbajnok spanyol labdarúgó az MLS-ben szereplő Chicago Fire-ben folytathatja.

 • Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna játszószőnyeg mellett edz

  Sastin Marianna kisfia társaságában készül a budapesti birkózó-világbajnokságra. A Vasas kiválósága egy év után tért vissza a birkózószőnyegre, és mindössze három és fél hónappal fia, Olivér születése után magyar bajnoki címet szerzett a 62 kilósok között.