2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb I.kerület

Még mindig magányos a turul

A viharban leesett az egyik turul a Gellérthegyre vezető lépcsőnél. Erzsébet híd budai hídfő.

A jobb oldali lépcsősor tetejéről lassan három hónapja hiányzik a turul

Lapzártánkkor még mindig egyedül árválkodott az Erzsébet híd budai hídfőjénél a Gellérthegyre vezető lépcsősor tetején a turulszobor, amelynek párját még a július 23-i vihar sodorta le. Akkor érdeklődtünk a fővárosnál, hogy mi lesz a sorsa a leesett madárnak, de nem kaptunk tájékoztatást. Azóta is figyelemmel kísérjük az árván maradt turult. Vajon meddig kell még várnia párjára?

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.