EUR: 307,37 Ft
CHF: 283,28 Ft
2016. október 20., csütörtök
Vendel

Külföld

Megölték az egyik legkeresettebb drogbárót

Toribio, 2012. július 11.
A szélsőbaloldali Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) gerillaszervezet tagjai biztosítják az utat Toribio falu közelében, Cauca tartományban 2012. július 11-én. (MTI/EPA/Christian Escobar Mora)

Megölték Megateót, az egyik legkeresettebb kolumbiai drogbárót – közölték pénteken a helyi hatóságok.

A férfi elfogásáért korábban az Egyesült Államok ötmillió dolláros jutalmat tűzött ki, ezt az összeget a kolumbiai kormány kész volt 700 ezer dollárral kiegészíteni.

A 39 éves Victor Megateo Navarro volt marxista gerilla, aki a Népi Felszabadító Hadsereg (EPL) nevet viselő egykori mozgalom élén állt. Az EPL 1991-ben békét kötött a kormánnyal. Ő azonban nem tette le a fegyvert, illetve egy olyan hálózatot épített ki és vezetett, amely a kokain csomagolásával és csempészésével foglalkozott. Az Egyesült Államokba, Európába és Kanadába juttatta el a kábítószert. A szervezet az egyik legjelentősebbé vált a latin-amerikai országban.

Edgar Diaz, a Venezuelával szomszédos Norte de Santander tartomány kormányzója elmondta, hogy Megateóval a hadsereg és a rendőrség együttes művelete keretében végeztek.

Juan Manuel Santos kolumbiai elnök a Twitter közösségi oldalon megerősítette a hírt és gratulált a fegyveres erőknek a sikeres akcióhoz.

Kapcsolódó Cikkek