2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb IX.kerület

Mérgezett vagy sem?

Budapest, 2015. június 1. Műanyag hordók a Budapesti Vegyiművek Zrt. Illatos úti telephelyén 2015. június 1-jén. Egy hónap alatt elszállították a közvetlen környezeti veszélyt jelentő 1005 hordót, vagyis mintegy 110 tonna hulladékot, ezzel lezárult a területrendezés első fázisa. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd


MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Lakossági fórumon ad tájékoztatást az önkormányzat a Budapesti Vegyiművek korábbi működésével összefüggő környezeti hatások vizsgálatának eredményéről. Az október 2-án 17 órai kezdettel a Toronyház utcai Közösségi Házba (Toronyház u. 3/b) meghirdetett lakossági fórumra a teljes körű és hiteles tájékoztatás érdekében meghívást kapott a Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztálya, a szakértői anyagot készítő Wessling Hungary Kft., a Kormányhivatal illetékes Népegészségügyi Osztálya, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltsége, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állat-egészségügyi Szolgálata, valamint a Kormányhivatal Munkavédelmi Ellenőrzési Osztálya.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.