EUR: 309,07 Ft
CHF: 285,09 Ft
2016. október 28., péntek
Simon, Szimonetta

Program

Mindenkit megfuttatna a Spar

Budapest, 2012. október 7. Startol a 27. Spar Budapest Maraton mezőnye a budapesti Hősök terén 2012. október 7-én. MTI Fotó: Földi Imre

Fotó: MTI

A hétvégén rendezik meg a 30. Spar Budapest Maraton Fesztivált, Magyarország legnagyobb szabadidős programját. A jubileumi rendezvényt idén először kétnaposra (október 10−11.) tervezték, már csak azért is, hogy mindenki megtalálhassa a számára legmegfelelőbb távot. Így aztán a kezdők és a családosok is kipróbálhatják magukat. A rövidebb számok szombaton rajtolnak el, lesz 5 és 2,7 kilométeres, de 600 és 400 méteres verseny is. Vasárnap aztán már a vasakaratú hősöké az aszfalt: a fél tíztől rajtoló maraton mellett 30 és 10 kilométeres szakaszon is startvonalhoz állhatnak a vállalkozó szelleműek.

A maratonról ezúttal sem hiányozhat Iváncsics Zsolt, a Spar áruházvezetője, aki a bevásárlókocsival teljesített futásaival vált ismertté országszerte. Iváncsics a mostani indulásával a Kossuth Lajos Gyermekotthon lakóit kívánja támogatni, akik számára plüssfigurákat gyűjt a rendezvényen. Nemcsak a szurkolók, a versenyzők is bedobhatják megunt játékaikat az áruházvezető bevásárlókocsijába. Az összegyűlt plüssfigurákat a Spar a gyermekotthonnak adja át. Aki pedig mégsem húz futócipőt, az is kilátogathat a fesztiválra, hiszen a sportprogramok mellett egészségügyi szűrővizsgálatokon, kóstolókon és számtalan bemutatón vehetnek részt a látogatók.

Kapcsolódó Cikkek

 • Whisky Show Budapest

  Whisky Show Budapest

  A Whisky Show Budapest 2016 célja, hogy idén hatodik alkalommal is lehetőséget biztosítson a hazai whisky kultúra elmélyítésére.

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.