2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb IV.kerület

Ne ijedjen meg, csak morgató!

szirena_13kerMorgató, vagyis csökkentett üzemű szirénapróba lesz október 5-én, hétfőn délelőtt 11 órakor a kerületben. A rendszer a veszélyes ipari üzemek környezetében bekövetkezett balesetekre figyelmeztet, illetve tájékoztat. A hétfői próbán a IV., IX., X., XIII., XIV., XV., XVI. és XIX. kerületekben, összesen 158 végponton lesz majd próbariasztás. A morgatónál a következő szöveg, illetve jelzés hangzik el: „Figyelem, ez próba, figyelem ez próba! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják! Most a csökkentett üzemű próba jelét hallják!” A szöveg elhangzása után azonnal következik a szirénajelzés. A próba során alkalmazott jelzés első részében egy hat másodperces, mély tónusú felfutó hangjelzés szól majd, ezután pedig a jel lefutása következik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.