2017. december 15., péntek
Valér

Sport

Nikolics: Kis feszültség azért érezhető

Csapata tizenegyedik bajnoki meccsén tizenkettedik gólját jegyezte Nikolics Nemanja, a Legia Varsó magyar válogatott csatára csapata vasárnapi bajnokiján. Azt viszont csak a válogatott edzőtáborában tudta meg, hogy klubja vezetősége így is elbocsájtotta edzőjét.

Nikolics kiváló formában van: a magyar támadó negyedik helyen áll az Európai Aranycipő-rangsorban, melyet a kontinens legjobb bajnoki gólszerzőiből állítanak össze.


niko

Nikolics jelenleg Európa negyedik legeredményesebb csatára (fotó: Szerző felvétele)

– Örülök, hogy jönnek a gólok, de nagyon sajnálom, hogy ez nem volt elég az edző „megmentéséhez” – mondta Nikolics. – Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az utolsó öt meccsből egyet tudtunk megnyerni, a többi összecsapáson döntetlent játszottunk, és nem csak a szurkolók, de a vezetők is többet vártak a csapattól. Sőt, mi is.

Kérdés, a válogatottnál milyen nyomás van a játékosokon az Eb-selejtező előtt, hiszen a csapat akár már csütörtökön kijuthat az Európa-bajnokságra.
– Egy kis feszültség érezhető, de azt hiszem, ez természetes is. Örülnünk kell annak, hogy az utolsó két forduló előtt reális esélyünk van a kontinensviadalra való kijutásra. De mi még csak az első meccsre koncentrálunk, Feröer ellen meg kell szerezni a három pontot, aztán megyünk Görögországba, ahol bármi megtörténhet. A saját kezünkben van a sorsunk.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Rövidpályás úszó Eb: Hosszú a világcsúcs közelében

    Hosszú Katinka nagyszerű teljesítménnyel, saját világcsúcsától kevesebb mint három tizeddel elmaradva nyerte meg a 100 méter vegyes előfutamait és jutott be az elődöntőbe a koppenhágai rövidpályás úszó Európa-bajnokság csütörtöki délelőtti programjában.

  • Koriközpont épül Budapest szívében

    Koriközpont épül Budapest szívében

    Nem oly régen még az volt a terv, hogy olimpiára is alkalmas velodrome-ot építenek a Millenáris kerékpárpályára. A tervekből azonban nem lett semmi, és már-már, kis túlzással, elrohad a magyar sport bölcsőjeként ismert ikonikus pálya, ám most kiderült, 43 milliárdos beruházással oda épül a Nemzeti Korcsolyázó Központ.