EUR: 307,79 Ft
CHF: 284,23 Ft
2016. október 21., péntek
Orsolya

Extra

Nincs több meztelen nő Playboyban

Tel-Aviv, 2013. március 5.
Playboy-nyuszinak öltözött modell a férfimagazin első héber nyelvű kiadásának bemutatóján Tel-Avivban 2013. március 5-én. Az Izraelben évek óta kapható Playboy most először jelenik meg héber nyelven. (MTI/AP/Ariel Schalit)

Eltűnnek az anyaszült meztelen nők a Playboy magazinból.

Hugh Hefner, a férfimagazin 89 esztendős alapító-főszerkesztője szeptemberben fogadta el Cory Jones, a lap vezető szerkesztőjének javaslatát, hogy fejezzék be a teljesen meztelen női képek közlését – számolt be róla hétfőn a The New York Times.

A Playboy értékelése szerint manapság már nem kuriózum egy ruhátlan nő fotója, hiszen a bárki számára hozzáférhető internet tele van ilyesmivel, így inkább megmaradnak a provokatív pózokban fotózott nőknél, akik azonban már nem lesznek teljesen meztelenek a képeken.

Az először 1953-ban, Marilyn Monroe-val a címlapján megjelent magazint 1975-ben még 5,6 millió példányban nyomták, jelenleg azonban mindössze 800 ezer példányban fogy. A lapot az idők során sokan támadták: a jobboldali politikai erők a meztelen fotók miatt, a baloldalról a feministák pedig amiatt, hogy a magazin szexuális tárgyakká alacsonyítja a nőket.

A Times szerint további változások is várhatók a Playboynál: még vita tárgya, hogy megtartsák-e a kétoldalas, kivehető posztert, azt azonban már eldöntötték, hogy a lap szexrovatát nő vezeti majd.

A magazin története során gondot fordított arra, hogy neves írók szerepeljenek a szerzői között: Kurt Vonnegut, Joyce Carol Oates, Vladimir Nabokov, James Baldwin és Alex Haley írásai is megjelentek lapjain elégedettséggel töltve el azokat a férfiakat, akik váltig állították, hogy nem csak a meztelen fotók miatt veszik az újságot. A Playboy emellett olyan történelmi személyiségekkel is közölt interjúkat, mint Fidel Castro, Martin Luther King Jr., Malcolm X és John Lennon.

Kapcsolódó Cikkek