EUR: 308,69 Ft
CHF: 285,04 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Életmód

Őszi nagytakarítás az arcunkon!

A nyári időszakot követően a leggyakoribb problémát a ráncok megjelenése, elmélyülése, valamint a pigmentfoltok kialakulása jelenti, emellett szinte mindenki tapasztalja magán a bőr általános minőségromlását és vízvesztését is. Íme pár jó tanács dr. Kriston Renáta bőrgyógyásztól.

Skincare habits. Face of young woman with leaf as symbol of red capillary skin on gray. Girl taking care of her dry complexion applying moisturizing cream. Beauty treatment.A változó időjárás mindannyiunk szervezetét megviseli, de ennek legszembetűnőbb jeleit a saját bőrünkön tapasztalhatjuk. A meleg évszak elmúlásával arcunk víztartalma csökken és fakóvá, durva tapintásúvá válik, nem beszélve az elvétve kialakuló hámló felületekről. Megfelelő ápolással és odafigyeléssel azonban elkerülhetjük, hogy ezek a tünetek súlyosság vagy akár állandóvá váljanak.

A regeneráció elengedhetetlen része a jelentős folyadékbevitel, de nem maradhat el a megfelelő bőrápolás sem. Az elhalt hámsejteket eltávolító radírozást is magában foglaló, alapos arctisztítás után természetes hatóanyagokat – gyümölcscukrokat, növényi őssejteket és vitaminokat – tartalmazó krémekkel, pakolásokkal állíthatjuk vissza a bőr ragyogását. Érdemes a nyári, könnyebb keverékeket erőteljesebb hidratálóra cserélni, éjszakára pedig zsírosabb, de a pórusokat nem eltömítő terméket választani – vélekedett a doktornő.

Ha a helyzet súlyosodik, akkor viszont érdemes felkeresni egy szakorvost, mivel az orvostudomány fejlődésének köszönhetően kitűnő terápiás eljárások léteznek szépségünk megőrzése érdekében.

drkristonrenata– Hosszú távú megoldást jelenthet a természetes eredményt biztosító mikrofókuszált ultrahangos kezelés vagy a vékonyszálas kontúrterápia is. Emellett hatékony módszernek számít a töltőanyaggal történő térfogatpótlás, valamint a mimikai izomzat mozgásának mérséklését és blokkolását is, amennyire az arc esztétikájának egésze szempontjából előnyösnek ítéljük meg- mesélte dr. Kriston Renáta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Minden napra három tojás

  Minden napra három tojás

  A tojásszövetség tiszta vizet öntött a pohárba, rehabilitálta az évtizedekkel ezelőtt tévesen elítélt tojást.

 • Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Az óvszer, ami fokozza az élvezetet

  Miközben nap mint nap a legtöbb ember igyekszik a lehető legbiztonságosabbá tenni nemi életét, addig lassan feledésbe merül, hogy az óvszer nem csak a védekezésre, hanem a kifejezetten élvezet fokozására is kiválóan alkalmas lehet.

 • Negyven fölött jobb a szex

  Negyven fölött jobb a szex

  Egy új kutatás szerint negyven fölött kezdődik csak igazán a szexuális élet! Több mint ezer, negyven év feletti nőt kérdeztek szexuális aktivitásáról, annak minőségéről és 90 százalékuk arról számolt be, hogy az orgazmuskészségük nagyobb, mint a húszasa, harmincas éveikben és jobban át tudják adni magukat a gyönyörnek.