2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb III.kerület

Parkolás számokban: csaknem ezren kaptak büntetést

Az éles parkolás rendszer elindulása óta, október 2−8. között 923 esetben szabtak ki pótdíjat – tájékoztatott a Lokál megkeresésére az óbudai önkormányzat. Összesen 29 ezernél is több alkalommal fizettek ugyanezen időszak alatt. Mindez azt jelenti, hogy az autójukat leparkoló sofőrök csupán három százaléka kapott büntetést azért, mert nem váltott vagy távozás előtt lejárt a jegye. Ők legjobb esetben 13 órányi parkolásnak megfelelő összegről kénytelenek lemondani a hatóság javára, rosszabb esetben 41 órányiról.

parkolás, bírság, illusztráció (Fotó: MTI)

Ez is Mikulás-csomag, de nem a Mikulás hozza (Fotó: MTI)

– Tekintettel a két hónapos tesztidőszakra, valamint a figyelemfelhívó kampányunkra, senkit sem érhetett váratlanul a fizetős parkolás bevezetése – írta a III. kerületi önkormányzat. Érthető okokból egyébként az 5-ös övezetben (ez az olcsóbb, itt óránként 175 forintot kérnek) több a parkolás: az itteni 11 ezer férőhelyen 15 ezer 267 jegyváltás történt, míg a 4-esben kialakított (265 forint egy órára) ezer parkolóba alig 1800-an húzódtak le az autóikkal. Legtöbben egyébként – mintegy 17 ezren – mobilon keresztül indítják a jegyvásárlást, 12 ezren pedig az érmékre voksolnak.


Az éles rendszer mindenesetre nem indult zökkenőmentesen, a hónap eleji startkor ugyanis szerverzavar támadt, emiatt 8−11-ig nem lehetett használni az Óbuda-kártyát. Az ennek betudhatóan kiszabott bírságokat törölték. Azóta viszont csak lokális, egy-egy gépet érintő panasz merült fel, rendkívüli eseményt nem tapasztaltak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.