EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Külföld

Rettegnek Merkelék a lengyelektől

A németek szerint “sötét idők” jönnek Európára a lengyel konzervatívok győzelme miatt – írja a 888.hu.

A vártnál nagyobb arányú győzelmet aratott a vasárnapi lengyel választásokon a nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosság. A portál szerint a Kaczynski-féle Jog és Igazságosság győzelme rossz előjel lehet Németország számára, hiszen a párt többször is Angela Merkel nevéhez kötötte az európai bevándorlási válságot.

A 888 idézi többek között a A Deutsche Welle írását is, mely szerint az Európai Uniónak és Németországnak újra meggyűlhet a baja Lengyelországgal, hiszen az új kormány bevándorlásellenes politikát fog folytatni, illetve szembe megy majd mindazokkal, akik „másképp gondolkodnak”. A cikk szerint keményebb politika várható Moszkvával szemben is, mivel a párt amellett foglal állást, hogy a NATO-csapatok állandó jelleggel állomásozzanak az országban.

 

A teljes cikk a 888.hu-n olvasható!

 

Brüsszel, 2015. október 16. Angela Merkel német kancellár sajtóértekezletet tart az Európai Unió csúcsértekezletének végén, a 2015. október 16-ra virradó éjjel. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.