2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Külföld

Rettegnek Merkelék a lengyelektől

A németek szerint “sötét idők” jönnek Európára a lengyel konzervatívok győzelme miatt – írja a 888.hu.

A vártnál nagyobb arányú győzelmet aratott a vasárnapi lengyel választásokon a nemzeti-konzervatív Jog és Igazságosság. A portál szerint a Kaczynski-féle Jog és Igazságosság győzelme rossz előjel lehet Németország számára, hiszen a párt többször is Angela Merkel nevéhez kötötte az európai bevándorlási válságot.


A 888 idézi többek között a A Deutsche Welle írását is, mely szerint az Európai Uniónak és Németországnak újra meggyűlhet a baja Lengyelországgal, hiszen az új kormány bevándorlásellenes politikát fog folytatni, illetve szembe megy majd mindazokkal, akik „másképp gondolkodnak”. A cikk szerint keményebb politika várható Moszkvával szemben is, mivel a párt amellett foglal állást, hogy a NATO-csapatok állandó jelleggel állomásozzanak az országban.

 

A teljes cikk a 888.hu-n olvasható!

 

Brüsszel, 2015. október 16. Angela Merkel német kancellár sajtóértekezletet tart az Európai Unió csúcsértekezletének végén, a 2015. október 16-ra virradó éjjel. (MTI/EPA/Stephanie Lecocq)

MTI/EPA/Stephanie Lecocq

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Meseház

    A nap képe: Meseház

    Sokan hallottak már Az idős nő aki egy cipőben él című meséről, azonban a történetből életre kelt vendégházról már sokkal kevesebben.

  • Szakértő: Romániában szelektíven alkalmazzák a törvényeket

    Szakértő: Romániában szelektíven alkalmazzák a törvényeket

    Romániában a meglévő törvényeket sem tartják be, vagy szelektíven alkalmazzák őket – mondta Pászkán Zsolt Románia-szakértő vasárnap az M1 aktuális csatornán azzal kapcsolatban, hogy a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálatának 2017-es jelentése szerint az élet szinte minden területén felerősödött a magyarellenesség Romániában.