EUR: 318,23 Ft
CHF: 271,02 Ft
2018. május 21., hétfő
Konstantin

Sport

Rosberg szerint undorító verseny volt

Undorról és a soron következő “mini-világbajnokságról” nyilatkozott Nico Rosberg, a Mercedes Forma-1-es istálló német pilótája, akinek csapattársa, a brit Lewis Hamilton megnyerte vasárnap az Egyesült Államok Nagydíját, és ezzel a harmadik világbajnoki címét.

“Látták már, amikor a dzsungelben játszódó valóságshow-ban az emberek ökörherét esznek? Nagyon undorító! Valahogy így éreztem magam az amerikai futam után” – írta a Bild című német napilapban vezetett rovatában a 30 éves versenyző.


Az izgalmas austini versenyen hét körrel a leintés előtt az élen haladó Rosberg túl szélesen vett egy kanyart, elhagyta a pályát, és mire visszatért az aszfaltcsíkra, Hamilton elment mellette.

“Kipörgött a kerék, ilyesmi még soha nem történt velem. Dühös vagyok magamra, Lewisra és általában mindenre” – közölte a német pilóta, aki az eredményhirdetés előtt mérgesen visszadobta a Hamilton által hanyagul neki odavetett szponzorsapkát.

Az élről indult Rosberg szerint ugyanis riválisa kitolta őt az első kör első kanyarjában és ezzel túl messzire ment.

“Vannak szabályok a csapaton belül, én tartottam magam hozzájuk, Lewis sajnos nem. Ezért dobtam felé a sapkát” adott magyarázatot tettére Rosberg.

A Mercedes pilótái gyermekkoruk óta barátok és ellenfelek, mindketten Monacóban élnek, de a viszonyuk jelentősen megromlott tavaly óta, amikor a vb-címért szintén ők ketten küzdöttek és akkor is Hamilton járt sikerrel.

“A hátralévő három futamra egy mini-világbajnokságot írok ki magamnak, amelyet meg akarok nyerni” – írta az idényre vonatkozó terveiről Rosberg, aki legközelebb a hétvégi Mexikói Nagydíjon vághat vissza Hamiltonnak.

Kapcsolódó Cikkek