EUR: 319,66 Ft
CHF: 277,06 Ft
2018. május 27., vasárnap
Hella

Program

Salzburgi ANZIX | Doyenek

A Magyar Festészet Napját immár XIV. alkalommal rendezik meg országosan és Budapesten egyaránt. A Szent Lukács naphoz (október 18.) szorosan kötődő programsorozat célja a magyar kortárs festészet alkotóinak és különböző irányzatainak bemutatása és minél szélesebb közönséghez való eljuttatása.

A Festészet Napja rendezvénysorozat kiállítói között immár évek óta egy-egy meghívott ország vendégművészei is helyet kapnak. Idén a budapesti Osztrák Kulturális Fórummal és Salzburg Tartomány Művészeti Szövetségével tizenegy osztrák festő önálló kiállításon mutatkozik be a Vigadóban.


A Festészet Napja kiemelt kiállításai generációs bontásban, különböző helyszíneken láthatók. A Vigadó ad otthont a Doyenek kiállításának, azaz a 70 év fölötti hazai festőművészeknek. A kiállításán bemutatott alkotók markáns hatást gyakoroltak az elkövetkező generációk képzőművészeire és egyfajta iskolateremtő, követendő példaként járnak elől. A festészetnapi ünnepségre 2015. október 18-án kerül sor.

Kurátorok: Szakács Imre festőművész és Bukta Norbert festőművész

A kiállítás a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának támogatásával valósult meg.

2015.10.19.2015.11.15.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.