EUR: 309,36 Ft
CHF: 285,27 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Program

Salzburgi ANZIX | Doyenek

csikos attila kiallitas (3)

A Magyar Festészet Napját immár XIV. alkalommal rendezik meg országosan és Budapesten egyaránt. A Szent Lukács naphoz (október 18.) szorosan kötődő programsorozat célja a magyar kortárs festészet alkotóinak és különböző irányzatainak bemutatása és minél szélesebb közönséghez való eljuttatása.

A Festészet Napja rendezvénysorozat kiállítói között immár évek óta egy-egy meghívott ország vendégművészei is helyet kapnak. Idén a budapesti Osztrák Kulturális Fórummal és Salzburg Tartomány Művészeti Szövetségével tizenegy osztrák festő önálló kiállításon mutatkozik be a Vigadóban.

A Festészet Napja kiemelt kiállításai generációs bontásban, különböző helyszíneken láthatók. A Vigadó ad otthont a Doyenek kiállításának, azaz a 70 év fölötti hazai festőművészeknek. A kiállításán bemutatott alkotók markáns hatást gyakoroltak az elkövetkező generációk képzőművészeire és egyfajta iskolateremtő, követendő példaként járnak elől. A festészetnapi ünnepségre 2015. október 18-án kerül sor.

Kurátorok: Szakács Imre festőművész és Bukta Norbert festőművész

A kiállítás a Magyar Művészeti Akadémia Képzőművészeti Tagozatának támogatásával valósult meg.

2015.10.19.2015.11.15.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.