2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XIV.kerület

Sürgős megoldásra vár a hajléktalanügy

Hajléktalan zugló ( Fotó: Sáfár Tibor )

A Pillangó park környéke ( Fotó: Sáfár Tibor )

Foglalkoztunk már a zuglói hajléktalanok problémájával, amely úgy tűnik, az ősz beköszöntével egyre komolyabb lesz. Most a Kerepesi úti kutyafuttatóból érkezett jelzés, hogy borzalmas körülmények uralkodnak, és a Pillangó park közelében élők is panaszkodnak.

– Hajléktalanok költöztek a területre, a kutyafuttató tele van a holmijaikkal, szemmel láthatóan otthonosan berendezkedtek a parkban. A lakók sötétedés után már nem is mernek a környéken sétálni – írta az ittlakunk.hu olvasója, Péter. Hozzánk is folyamatosan érkeznek hasonló panaszok, legutóbb a Pillangó park környékén élő Tibor mesélte lapunk munkatársának, hogy az ablaka alá költözött egy hajléktalan.


Kutyafuttató a Kerepesi úton

Így néz ki a Kerepesi úti kutyafuttató (fotó:Paluska Péter)

– Nem is az zavar, hogy a bokorban tanyázik valaki, hanem az elviselhetetlen bűz, kosz és lomhalmaz, amit odagyűjt magának ez a szerencsétlen ember. Sajnálom, persze, de nem gondolom, hogy puszta sajnálatból tolerálnom kellene, hogy valaki az ablakom alá piszkol! – fogalmazott olvasónk.

A konkrét olvasói panaszok kapcsán egyszer már megkérdeztük a zuglói önkormányzattól, mit kívánnak tenni a hajléktalanügy megnyugtató rendezése érdekében. Arra nem kaptunk választ, hogy a zuglóiakat zavaró, életvitelszerűen az utcán tartózkodásból fakadó konfliktusokat, vagyis a közterületekre való beköltözést, az ott elvégzett szükségletek miatti feszültségeket miként kezelik, de azt megtudtuk, hogy kapcsolatban állnak a Myrai Vallási Közhasznú Egyesülettel, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és velük egyeztetnek a szükséges kapacitások bővítéséről.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.