2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XXII.kerület

Széchenyiről szólt a történelmi szalon

Széchenyi Csorba22

Csorba László történész (középen) a tények összefüggéseire hívja fel a hallgatók figyelmét

Gróf Széchenyi István halálának körülményeit ismertette a tények, korabeli dokumentumok és orvosszakértői feljegyzés alapján Csorba László történész, a Nemzeti Múzeum főigazgatója a budatétényi Klauzál Gábor Társaság Vojnovich-Huszár-villában tartott történelmi szalonján. Az egykori budatétényi földbirtokos, Klauzál Gábor miniszter emlékének és szellemi örökségének ápolására létrejött civil szervezet 12. alkalommal rendezett történelmi szalont. Hódi Szabolcs, a Klauzál Társaság titkára elmondta, jövőre Klauzál halálának 150. évfordulójára nagyszabású rendezvénysorozattal készülnek, amelybe terveik szerint a Nemzeti Múzeumot is bevonnák.

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.