2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb IV.kerület XIV.kerület XV.kerület XVI.kerület XVII.kerület

Szerelmesek kedvence lett Zola

Zola Újpesten (Fotó: Máté Krisztián)

Zola : Hiszek benne, hogy ami szembejön, azt meg kell látni (Fotó: Máté Krisztián)

Csömörön töltötte gyerekkorát, és a mai napig úgy érzi: ide mindig hazajön Ujvári Zoltán Szilveszter, vagyis Zola. A New Level Empire frontembere a napokban tért haza amerikai nászútjáról feleségével, Edinával. A dalszerző-énekes egyébként a középiskola éveit is a XIV. kerületbe töltötte. Gitárulkozás című akusztikus szólóalbuma kapcsán elmesélte, miért gyakori vendég mostanában az esküvőkön, és nem mellesleg az is kiderült, nem lepődne meg, ha ikrei születnének.

Sűrű volt az elmúlt néhány hónap Zola életében. Június 6-án feleségül vette szerelmét, Edinát, majd a koncertszezon végén nekivágtak és 16 nap alatt „felfedezték” Amerikát.


– A feleségem kislánykorában volt Amerikában, nekem pedig gyerekkorom óta kattanásom, hogy eljussak oda. Tudtuk, hogy egyszer elmegyünk együtt. Óriási élmény volt! – mesélte Zola, aki úgy érezte, régi álma teljesült azzal, hogy ellátogathatott példaképe, Bruce Springsteen otthonába, New Jerseybe is. – Az ő hatására kezdtem dalokat és szövegeket írni, komoly gyűjteményem van a munkásságából, a polcomon ott sorakoznak a bakelitek, cd-k, dvd-k. New Orleansban is jártunk, ott pedig felfedeztük az intim dzsesszklubokat, ami szintén hatalmas zenei kaland volt.

Zola egyébként a műsorvezetés és a zenekari munka mellett nemrég jelentkezett egy szóló, akusztikus lemezzel.


– Soha nem akartam választani a műsorvezetés, a zenekar és a szóló előadói énem között. Ezek mind olyan dolgok, amelyektől egésznek érzem magam. Hiszek benne, hogy ami szembejön, azt meg kell látni. Először például nem voltam biztos benne, hogy jó ötlet-e a feleségemnek írt dallal, A leggazdagabb emberrel kezdeni az akusztikus vonalat, de azóta rengeteg pozitív visszajelzést kaptam, és meglepő módon gyakran hívnak esküvőkre, eljegyzésekre, lánykérésekre párok, hogy ez a kedvenc számuk.

Az esküvő és a kalandos nászút után Zola és Edina a babázással még kicsit várni szeretne. Az ifjú férj lapunknak elárulta: barátaik azzal ugratják őket, hogy elsőre akár kettős gyermekáldás is érkezhet. – Édesanyám és a feleségem anyukája is iker, ezért benne van a pakliban nálunk is, hogy ikreink szülessenek – nevetett Zola, aki a New Level Empire-rel nemsokára egy új dallal jelentkezik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.