2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XV.kerület

Szomszédunk, Csőre Gábor

(fotó: csoregabor flickr)

(fotó: csoregabor flickr)

A Naplás-tó partján is felismerik a horgásztársak a szomszéd kerületben született és azóta is ott élő Csőre Gábor színművész jellegzetes orgánumát. Szavalt már Ganxsta Zoleet is, de a South Park ikonikus Cartmanjének is ő a magyar hangja.

– Rákoscsaba-Újtelepen születtem, gyerekkoromban az akkor még földes utcákon játszottunk, bringáztunk – mesélte lapunknak Csőre Gábor. – Egy évig laktam kollégiumban a főiskola ideje alatt, sokat voltam bent, és mivel a közlekedés akkoriban nem volt zökkenőmentes Rákosmente irányába, érdemesebb volt beköltöznöm. Budapestiek ritkán kaphattak szobát, de elfogadták falunak a kerületet. Később feleségemmel az első lakásunk egy-két évig az Ajtósi Dürer soron volt, amit eladtunk és kiköltöztünk az Összefogás utcába. Onnan is eljöttünk, most családi házban élünk.


A Vígszínház művésze szívesen horgászik, megfordul a Naplás-tó partján is. Sokan a horgásztársak közül is a South Parkból ismerik mint Cartman magyar hangját, de őt ez nem zavarja.

–  Psota Irént vagy Márkus Lászlót sem zavarta szerintem, hogy sokan a Frédi és Béniből is ismerték a nevüket. Szinkronnemzedék vagyunk, özönlenek a külföldi filmek és sorozatok, magyar gyártás csak elvétve akad.

Csőre Gábor nem riad vissza a meglepő művészi feladatoktól sem.

– Nemrég például elszavaltam Ganxsta Zolee egyik klasszikusát, majd fel is léptem velük a koncertjükön. Nem hittem, hogy ekkora nézettsége lesz, már közel 360 ezren látták a videót. Nagyon jó érzés.

Így szavalta Ganxsta klasszikusát Csőre Gábor: www.lokal.hu

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.