EUR: 317,85 Ft
CHF: 270,46 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Belföld III.kerület

Tart a baseball-láz Óbudán

Egy-egyre áll a felnőtt baseballbajnokság döntője az első két mérkőzés lejátszását követően. A fináléban az Óbuda Warriors és a Reds Sleepwalkers csapata méri össze az erejét. A végső győzelem az egyik csapat harmadik győzelméig tart, a III. kerületi Harcosok pedig felköthetik azt a bizonyost, hiszen a következő két meccs idegenben, Pestszentlőrincen vár rájuk. A végeredménytől függetlenül az óbudai baseball komoly jövő előtt áll.

Óbuda, baseball, Warriors (Fotó: MTI)

A labda el van vetve

Valami azt súgja, hogy egy ötödik mérkőzésen dől majd el a bajnoki cím – nyilatkozta a Lokálnak Morua Roberto. Az Óbuda Warriors baseball-vezetőedzője szerint rendkívül kiegyenlítettek az erőviszonyok, ezért aztán a pillanatnyi koncentráció dönt majd a meccsnapokon.


– Ez látszott a szombati összecsapáson is, amikor is gyengén teljesítettünk – ki is kaptunk –, vasárnapra aztán fordult a kocka, és szinte tökéletes játékkal egyenlítettünk ki a párharcban – értékelt. Persze az összeszedettség mellett az egyéni teljesítmények javulására is szükség volt, ami elsősorban a dobójáték feljavulásában látszott meg: az első mérkőzés felejthető színvonalát követően másnap már ezen a téren is jó produkcióval rukkolt elő a III. kerületi csapat. Ennek meg is lett az eredménye, és a Reds együttese egy 2–0-ás zakóval zárta a hétvégi óbudai kiruccanását.

A jó forma a Harcosok reménye szerint e hét végéig is kitart, amikor is az ellenfél otthonában, Pestszentlőrincen kell bizonyítaniuk. Az biztos, hogy a szombati és vasárnapi derbi közül legalább az egyiket hozniuk kell, hogy elmaradjon a Sleepwalkers bajnokavatása, egyúttal hogy október közepén hazai környezetben, Óbudán húzhassák be a hatodik bajnoki címüket.


Óbuda, baseball, Warriors, döntő, 2015 (Fotó: Sáfár Tibor)

Életkép a Óbudáról

Hogy ez sikerül-e, az a jövő zenéje, mint ahogy az is, hogy mekkorára növi ki magát a III. kerületi baseball.

– A mostani, Aquincumnál működő pályánk 2013-ban nyitott meg, bátran állíthatom, hogy Közép-Európa legszebb stadionjáról beszélhetünk – mesélte a vezetőedző. A főképp az utánpótlásra fokuszáló (a bajnoki döntőben fél tucat tizenéves is képviseli a csapatot, nem is akárhogyan) egyesületnél valóban rendezettek a viszonyok, ami nem feltétlenül a financiális helyzetnek tudható be. A gondosan nyírt gyep, a frissen mázolt kerítés, a heti edzések vagy éppen a játékvezetőknek odakészített frissítők mind-mind önkéntes alapon, társadalmi munkában olyanok, amilyenek. A pénzügyi helyzetben mindenesetre fellendülést hozhat, hogy a 2020-as tokiói olimpián újra bekerül a versenyprogramba a baseball, ez pedig megnyithatja a hazai pénzcsapokat is.

– Óbuda készen áll, hogy meghatározó szerepet töltsön be a hazai baseballban és hogy kinevelje a jövő válogatottjának alapembereit – emelte ki Morua Roberto.

Kapcsolódó Cikkek

 • Saci néni lett az év tanára

  Saci néni lett az év tanára

  Interjút adott a Lokálnak az a budapesti pedagógus, aki a minap egy anyaországi és két külhoni kollégájával együtt kapta meg az Év tanára 2018 címet. A díjazottak személyére pedagógusszervezetek és diákközösségek egyaránt tehettek javaslatot.

 • Ma szétszakadhat a Jobbik

  Ma szétszakadhat a Jobbik

  Ma jár le az a határidő, amit magának szabott a Jobbik elnöki pozíciójáért induló harcban alulmaradt Toroczkai László. Ásotthalom polgármestere arról dönt, hogy a párt tagja marad-e, vagy a mögötte állókkal más úton indul el.

 • Dübörög a lombikturizmus

  Dübörög a lombikturizmus

  Egyre több külföldi látogat hazánkba, hogy részt vegyen a magyarországi lombikprogramban. Beszámolóikból kiderül, hogy a hazai egészségügyet érő kritikák ellenére a magyarországi meddőségi kezelések, beültetések elvégzésének színvonala  kiemelkedő a közép-európai térségben.

 • Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

  Orbán: Mi vagyunk Európa jövője

  “Az Európai Unió leggyorsabban fejlődő régióját Közép-Európa országai adják. 1990-ben még Európa volt a mi jövőnk, ma pedig mi vagyunk Európa jövője” – hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Parlamentben, a negyedik Orbán-kormány minisztereinek eskütétele előtt.