EUR: 309,50 Ft
CHF: 285,33 Ft
2016. október 27., csütörtök
Szabina

Életmód

Tízből hét magyart zavar a beteg kollégája

Az utóbbi napokban már megérezhettük a tél közeledtét, így immunrendszerünk hamarosan újabb megpróbáltatások elé néz. Legtöbben már észrevehettük magunkon, illetve kollégáinkon, hogy köhögünk, szipogunk vagy akár már a betegszabadságunkon olvassuk ezt a cikket. A  Wick 2014-es felmérése szerint évente átlagosan 2-3 alkalommal esünk át komolyabb, több napig tartó megbetegedésen, melynek átlagos rehabilitációs ideje 5 nap.

kinzo_kohogesA pénz miatt dolgozunk betegen is

Ahogy mi is, úgy a kollégáink nagy része is hajlamos betegen dolgozni, függetlenül attól hogy, állapotunkkal nem csak a saját, de mások egészségét is veszélyeztetjük. Felmerül a kérdés, miért cselekszünk így? Globális szinten az alábbi két választ jelölték meg fő okként a megkérdezettek: félnek, hogy kiesnek a munkából, illetve úgy vélik, hogy “kisebb” betegségek nem jelentenek okot az otthon maradásra.  Ebben igencsak különböznek a magyarok válaszai a nagy átlagtól: mi ugyanis a munkáltatói nyomást, valamint a pénzügyi okokat jelöltük meg az első két helyen.

Nem szeretjük a beteg kollégákat

A 15 ország részvételével készített felmérés rámutatott arra, hogy az emberek több mint 66 százaléka akkor is bemegy dolgozni, ha észleli magán a megfázás jeleit. Érdekes ellentmondás, hogy bár legtöbben betegen is munkába állunk, az viszont frusztrál minket, ha a kollégánk orrot fújva, tüsszögve ül mellettünk. A válaszadók  több mint 60 százalékát zavarja a meghűlt munkatárs jelenléte, sőt a magyaroknál ez az arány 71 százalék volt. Világszinten egyébként gyakran nekik tulajdonítjuk, ha ledönt minket a lábunkról egy-egy kellemetlen kór: a 15 000 résztvevő közel 64 százaléka igennel válaszolt arra, hogy kollégájától kaphatta-e el a megfázást.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Hoppá! Íme 5 jel, hogy szerető vagy

  Végre bekopogtatott az álomférfi, aki kedves, intelligens és még hagy időt a barátokra is. Aztán feltűnik, hogy még többet i, mint amennyire szükség lenne.

 • Így készíts vibrátort otthon!

  Így készíts vibrátort otthon!

  Messze van a párod, de nem tudsz szabadulni a vágytól? Azonban számodra nem elég, hogy elővedd valamelyik játékszeredet, mert te pontosan az ő méretét, formáját kívánod?

 • Színes, préselt és finom

  Színes, préselt és finom

  A Nádor utcában egy aprócska, de nagyon is stílusos kis dzsúszbárban többek között fodros kelből, spenótból, római salátából is készül vitaminos ital, és bár első hallásra bizarr az összeállítás, az íze nagyon finom.