EUR: 309,31 Ft
CHF: 285,44 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Program

Több mint 100 program a CAFe Budapest fesztiválon

Budapest, 2015. szeptember 9.
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál sajtótájékoztatóján a Budapest Music Centerben 2015. szeptember 9-én.
MTI Fotó: Kovács Tamás

Több mint 100 programot kínál 40 helyszínen október 18-ig a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amely a Bálna Budapestben négy kiállítás megnyitójával kezdődött meg pénteken.

A fesztivál bő két hete mindenki számára élményt nyújthat, és mindenki személyiségét teljesebbé teheti: van itt komolyzene, könnyűzene, opera, jazz, tánc, képzőművészet, irodalom és újcirkusz – méltatta a programsorozat gazdagságát a pénteki megnyitón az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence emlékeztetett, a kormány 2017-ig évente együttesen 1,15 milliárd forinttal támogatja a Budapesti Tavaszi Fesztivált és a CAFe Budapestet, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes pedig a CAFe Budapest és az Art Market Budapest művészeti vásár, valamint a Margó Irodalmi Fesztivál közötti együttműködést emelte ki.

Kapcsolódó Cikkek

 • Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Mitiszol? – Természetes italok fesztiválja

  Az vagy, amit megiszol – továbbra is ezt hirdeti az idén harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Mitiszol Fesztivál. Az esemény szervezője, a természethű borokat népszerűsítő Terra Hungarica korábbi rendezvényét, a Borszalont cserélte a Mitiszolra elsősorban azért, hogy a borfanatikusokon túl egy szélesebb közönséggel is megismertesse az évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvendő borkategóriát.

 • Itt élned, halnod kell

  Itt élned, halnod kell

  A 16. Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon került sor az „Itt élned, halnod kell” zenés történelmi utazás premier mozifilm vetítésére és ez a helyszín adott lehetőséget, a Nemzetközi Magyar Közösségi Színházak megalakulásának bejelentésére is.

 • Múzeum a szexrabszolganőkről

  Múzeum a szexrabszolganőkről

  A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.