2018. május 21., hétfő
Konstantin

Program

Több mint 100 program a CAFe Budapest fesztiválon

Több mint 100 programot kínál 40 helyszínen október 18-ig a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, amely a Bálna Budapestben négy kiállítás megnyitójával kezdődött meg pénteken.

A fesztivál bő két hete mindenki számára élményt nyújthat, és mindenki személyiségét teljesebbé teheti: van itt komolyzene, könnyűzene, opera, jazz, tánc, képzőművészet, irodalom és újcirkusz – méltatta a programsorozat gazdagságát a pénteki megnyitón az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Rétvári Bence emlékeztetett, a kormány 2017-ig évente együttesen 1,15 milliárd forinttal támogatja a Budapesti Tavaszi Fesztivált és a CAFe Budapestet, Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes pedig a CAFe Budapest és az Art Market Budapest művészeti vásár, valamint a Margó Irodalmi Fesztivál közötti együttműködést emelte ki.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek föl pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban, hétfőn délután az is kiderül, ki nyeri el a pünkösdi király címet – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

  • Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    A második világháború füleki eseményeit, a gésák és a szamurájok mindennapi életét is megismerhetik a látogatók a Múzeumok és galériák éjszakáján a szlovákiai Füleken szombaton; ezen a napon új díszkaput kap a vár, és megnyitják a légoltalmi óvóhelyeket is – erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum.