2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb III.kerület

Tovább nyílik az Esernyős

Néhány napon belül egy 150 négyzetméteres kiállítóteremmel bővül az Esernyős Óbudai Kulturális Pont. Az elsősorban kortárs képző- és iparművészeti tárlatok rendezésére szánt Esernyős Galéria október 8-án egy nemzetközi kiállítással mutatkozik be: a debütáló rendezvényen kortárs horvátországi alkotók műveit állítják ki. A művek a Spliti Képzőművészeti Múzeumból érkeznek.

Esernyős, pont, kultúra, galéria, Óbuda (Fotó: Facebook)

Fotó: Facebook

A most még átalakítás alatt lévő épület korábban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár egykori fiókkönyvtáraként működött. Az objektum komoly felújításra szorul, így többek között belsőépítészeti renoválások, a fűtés- és világítástechnika korszerűsítése, de a belső berendezések modernizációja is zajlik. A legkomolyabb kihívást azonban az átjárás kialakítása jelentette a már meglévő és a még készülő galériaterem között.


Az első tárlat az idei Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár hivatalos szatellitprogramja és egyben a CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál része. Az őszi idényre aztán nemcsak az épületszárny, hanem a programkínálat is megújul: több, zenei elemekkel kísért zenetörténeti bemutató mellett a magyarság keleti gyökereiről szóló előadás-sorozat is kezdetét veszi.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.