EUR: 319,78 Ft
CHF: 275,49 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb III.kerület

Tovább nyílik az Esernyős

Néhány napon belül egy 150 négyzetméteres kiállítóteremmel bővül az Esernyős Óbudai Kulturális Pont. Az elsősorban kortárs képző- és iparművészeti tárlatok rendezésére szánt Esernyős Galéria október 8-án egy nemzetközi kiállítással mutatkozik be: a debütáló rendezvényen kortárs horvátországi alkotók műveit állítják ki. A művek a Spliti Képzőművészeti Múzeumból érkeznek.

Esernyős, pont, kultúra, galéria, Óbuda (Fotó: Facebook)

Fotó: Facebook

A most még átalakítás alatt lévő épület korábban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár egykori fiókkönyvtáraként működött. Az objektum komoly felújításra szorul, így többek között belsőépítészeti renoválások, a fűtés- és világítástechnika korszerűsítése, de a belső berendezések modernizációja is zajlik. A legkomolyabb kihívást azonban az átjárás kialakítása jelentette a már meglévő és a még készülő galériaterem között.


Az első tárlat az idei Art Market Budapest nemzetközi kortárs képzőművészeti vásár hivatalos szatellitprogramja és egyben a CAFé Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál része. Az őszi idényre aztán nemcsak az épületszárny, hanem a programkínálat is megújul: több, zenei elemekkel kísért zenetörténeti bemutató mellett a magyarság keleti gyökereiről szóló előadás-sorozat is kezdetét veszi.

Kapcsolódó Cikkek