EUR: 308,76 Ft
CHF: 285,20 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Külföld

Trump és Carson a tévévita bojkottjával fenyegetőzik

Las Vegas, 2015. október 9.
A Republikánus Párt elnökjelöltségére pályázó Donald Trump amerikai üzletember beszédet mond egy választási kampányrendezvényen Las Vegasban 2015. október 8-án. A legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint a republikánus elnökjelölt-aspiránsok népszerűségi listáját Trump vezeti. (MTI/AP/John Locher)

Az amerikai republikánus elnökjelölt-aspiránsok népszerűségi listáját vezető Donald Trump ingatlanmilliárdos és Ben Carson volt idegsebész kilátásba helyezte, hogy nem vesz részt a következő tévévitán, ha az hosszabb lesz két óránál, és ha részvevők nem tehetnek benne nyitó- és zárónyilatkozatokat – jelentette csütörtökön a CNN hírtelevízió.

A Fehér Házra pályázó republikánus politikusok vitáját a tervek szerint a CNBC közvetíti majd október 28-án a Colorado állambeli Boulderből.

A televízió Trump és Carson követelésére reagálva közölte, hogy korábbi gyakorlatában eltekintett a nyitó- és zárónyilatkozatoktól és inkább az amerikaiakat leginkább foglalkoztató témákra fordítaná a műsoridőt, de jelezte, hogy kész egyeztetni a jelöltekkel a vitaműsor formátumáról.

A műsoridő szűkítésére vonatkozó igény hátterében az áll, hogy a republikánus riválisok legutóbbi, a CNN kamerái előtt történt összecsapása három órán át tartott, ami több részvevőt láthatóan kimerített.

Kapcsolódó Cikkek