EUR: 318,23 Ft
CHF: 271,02 Ft
2018. május 21., hétfő
Konstantin

Egyéb XIV.kerület

Újabb parkfelújítások a Városligetben

JOD_9797

A Városligeti-tóban egy szökőkút is helyet kapott

Folyamatos a Városliget zöldfelületeinek újjáélesztése, már számos ponton megújították a parkot a Főkert szakemberei: aszfaltozást, burkolatpótlást, lépcsőjavítást végeztek az idén. Emellett a játszóteret is bővítették, és telepítették a régóta hiányolt szökőkutat, illetve a vízlevegőztető rendszert is.

Az idei kisebb rekonstrukciók a Városliget legfrekventáltabb részein történtek meg. Összesen 560 négyzetméteren javították a burkolatok minőségét, emellett a Széchenyi fürdő környezetében további 250 négyzetméteren megszüntették a balesetveszélyes burkolatot. Az eredeti hangulatot megőrizve helyreállították a csónakázótó rézsűjében lévő töredezett lépcsőket is.


A Városligeti-tó egész évben feltöltött részében egy szökőkút, valamint egy úszó levegőztető rendszer kapott helyet, amelyek pozitív hatást gyakorolnak a víz minőségére. A kulturált kutyasétáltatás lehetőségének megteremtése céljából összesen 40 új kutyapiszokgyűjtőt helyeztek ki.

Az Iskolások Játszótere 1996-ban épült, akkoriban minőségileg megfelelő játszóeszközökkel. Ezeknek egy része már nincs a helyén, a meglévők is jelentősen elhasználódott képet mutattak, ráfért tehát a felújítás a játszótérre. Az új eszközök kiválasztásakor a cél az volt, hogy az iskolás korosztály energiáját lekössék. A több elemből álló játszóelemsor mellett kihelyeztek focikapukat és ülőbútorokat is.

A kisrekonstrukciós munkálatok természetesen 2016-ban is folytatódnak, a Liget Budapest Projekt fő célja, hogy 2018-ra teljes egészében megújítsa a Városligetet. Ennek részeként hamarosan kiírják a park felújítására vonatkozó pályázatot.

Kapcsolódó Cikkek