EUR: 317,79 Ft
CHF: 270,30 Ft
2018. május 22., kedd
Júlia, Rita

Egyéb X.kerület

Újabb válogatómű épül Kőbányán

Várhatóan december elejére elkészül a fővárosi válogatómű újabb épülete az Ezüstfa utcában. A helyszínen tartott tájékoztatón elhangzott, hogy a beruházás a hulladékgazdálkodási fejlesztési projekt része, amelyre az Európai Unió 8,4 milliárd forint támogatást biztosít.

– Budapest az újrahasznosítást támogatja, csökkenteni szeretné a lerakott hulladékok arányát − hangsúlyozta Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes. Csontos István, a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta, az újabb válogatómű évi mintegy negyvenezer tonna műanyag és a vele együtt gyűjtött fém, valamint a papírhulladékok gépi válogatását és bálázását végzi majd.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szelektív hulladékgyűjtő edényekbe húszféle szemét kerül, ezért az így gyűjtött hulladékot is tovább kell válogatni – jegyezte meg.
A kőbányai létesítmény alapterülete több mint harmincezer négyzetméter. A kerületben már működik egy válogatómű, ahol évente ötezer tonna szeletív hulladékot dolgoznak fel.


Budapest, 2012. január 9. Egy munkás a szelektív gyűjtőkből szállított vegyes műanyag hulladékot önti a tárolóba a Fe-Group Invest Zrt. X. kerületi, szelektív hulladékot feldolgozó telepén. MTI Fotó: Kallos Bea


MTI Fotó: Kallos Bea

Kapcsolódó Cikkek