2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XXI.kerület

Újjászületett Csepel belvárosa

Lezárult Csepel egyik legjelentősebb városrehabilitációs programja, a Csepel Déli Lakóközpont-beruházás. Megszépültek a panelházak, a parkok és játszóterek, valamint a Szent Imre tér is új külsőt kapott.

– Ha körülnézünk, új belváros képe tárul elénk Csepelen. Az Európai Unió és a magyar kormány támogatásával Csepel belvárosában újabb öt panelépület 320 lakásában élhetnek mostantól korszerűbb, energiatakarékosabb otthonokban a családok – fogalmazott Borbély Lénárd polgármester a projektzáró rendezvényen. – A programban összesen 579 millió forintot fordítottunk a panelházak megújulására, ebből minden egyes lakás értéke hosszú távon nagyjából 1,8 millió forinttal növekedhetett.  Az épületek mellett újjáéledtek a környékbeli parkok és játszótereink, új külsőt kapott Csepel főtere, a Szent Imre tér is.


Sikeresen végéhez ért Csepel kiemelt városfejlesztési beruházása, Csepel Déli Lakóközpont néven ismert városrehabilitációs projektje. (Fotó: Keresztesi Balázs)

Borbély Lénárd polgármester ígéretet tett, hogy a fejlesztések folytatódnak
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Az eseményen átadták a Petz Ferenc utcai felújított játszóteret is. Területe kibővült, a régi játékok helyére európai uniós szabványoknak megfelelő játszóeszközök kerültek. Az utcán újraosztották a parkolóhelyeket, új gyepet és cserjéket ültettek.

– 71 éves vagyok, 35 éve élek itt – mondta a Lokálnak Malák Antalné, aki meghatódva nézte, ahogy a gyerekek birtokba vették az új játszóteret. – Soha nem szépült még így Csepel, mint most. Öröm kinézni az ablakon, biztonságosabb az egész környék. A játszótér-felújításnak különösen örülök, mert két unokám van.


Sikeresen végéhez ért Csepel kiemelt városfejlesztési beruházása, Csepel Déli Lakóközpont néven ismert városrehabilitációs projektje. (Fotó: Keresztesi Balázs)

A Petz Ferenc utcai játszótér nagyobb lett és számos új eszközt kapott
(Fotó: Keresztesi Balázs)

A teljes beruházásra 1 milliárd 321 millió forintot költött az önkormányzat, kizárólag uniós forrásból.

– Az elmúlt években új lendületet adtunk a csepeli lakótelepek fejlődésének – mondta Csepel polgármestere. – Egymás után újulnak meg panelépületeink, egyre színesebb gyermek- és családbarát szolgáltatások, szórakozási és sportolási lehetőségek várják az itt élőket. Csepel önkormányzatával azon dolgozunk, hogy a következő években ez a sikersorozat folytatódjon.

Sikeresen végéhez ért Csepel kiemelt városfejlesztési beruházása, Csepel Déli Lakóközpont néven ismert városrehabilitációs projektje. (Fotó: Keresztesi Balázs)

Kerületi kisiskolások avatták fel az új játszóteret, a szalagátvágásban a képviselők segítettek nekik
(Fotó: Keresztesi Balázs)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.