EUR: 318,19 Ft
CHF: 271,07 Ft
2018. május 20., vasárnap
Bernát, Felícia

Egyéb X.kerület

Újjászületik a főutca

Összesen 712 millió forintos beruházással újulnak meg a kőbányai Újhegyi lakótelep közösségi terei, illetve főutcája. A bontási, átépítési munkák a napokban kezdődtek, a tervek szerint már január végén barátságosabb, biztonságosabb és kényelmesebb körülmények várják az itt élőket. A beruházás jövő tavasszal, a zöld növények telepítésével fejeződik be.

Kőbánya legnagyobb lakótelepe 1974 és 1976 között épült. A negyed 6502 lakásában közel 17 ezren élnek. A városrész negyven éve átadott főutcáját, illetve az ahhoz kapcsolódó közösségi tereket érintő fejlesztést a Kőbányai Önkormányzat 195 millió forintos saját forrásból valósítja meg, a beruházást a fővárosi önkormányzat a városrehabilitációs keretéből további 517 millió forinttal támogatja. Az Újhegyi lakótelepen körülbelül egy hónapig tartanak majd a bontási munkálatok. Az építkezés idejére szakaszosan lezárják az Újhegyi sétányt, de az üzletek, intézmények továbbra is megközelíthetőek lesznek. A projekt eredményeként a Bányató utcától a Harmat utcáig újjászületik a sétány és környéke. A Kőbányai Önkormányzat tervei nyomán akadálymentessé válik a közlekedés, felújítják, illetve az itt élők által használt útvonalakra helyezik át a járdákat, megújul a közösségi ház, kibővítik a könyvtárat. Új piacteret és új önkormányzati ügyfélszolgálati irodát alakítanak ki, új játszótér épül, fitneszpark a felnőtteknek, szabadidőpark az időseknek. A lakótelepet új utcabútorokkal, megújított növényzettel, szökőkutakkal, csobogókkal teszik élhetőbbé, barátságosabbá.


Újhegyi sétány  Kőbánya, épület (Fotó: Máté Krisztián)

Így néz ki most az Újhegyi sétány (Fotó: Máté Krisztián)

Ujhegy_ter_koz

A beruházás eredményeként a sétány sokkal jobban alkalmazkodik majd az itt élők szokásaihoz, igényeihez.

A beruházás eredményeként az Újhegyi sétány nemcsak szebb lesz, de új közösségi funkciókkal is gazdagodik, és sokkal jobban alkalmazkodik majd az itt élők szokásaihoz, igényeihez.

Kapcsolódó Cikkek