2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb III.kerület

Újra Óbudát választotta a Festo

Mintegy négymilliárd forintból bővítette gyártóbázisát a német Festo cég, ezzel pedig 170 új munkahelyet teremtett a kerületben. A fejlesztés bejelentésekor jelen volt Bús Balázs polgármester is, aki arról beszélt, hogy Óbuda számára komoly elismerés a nagyvállalat jelenléte.

– Ennek az az üzenete, hogy városrészünk képes alternatívát nyújtani a német gazdaság számára is – fogalmazott.


Festo, beruházás, Óbuda, 2015

Fotó: MTI

 

A Festo automatizált technikai eszközöket gyárt, ami már csak azért is kapóra jön a III. kerületben, mert az Óbudai Egyetem mechatronikai képzésének berendezéseit is részben a cég biztosítja. Az együttműködés Óbudával nem merül ki ennyiben: az önkormányzat a német vállalat közreműködésével bonyolította le például a „TeSzed” szemétszedő akciót, de festettek már ki közösen óvodát és adtak át játszóteret is.

A Festo eddig egyébként 30 milliárd forintot ruházott be Magyarországon, ezzel pedig a németországi gyártóhelyek után hazánkban van a legnagyobb kapacitása a társaságnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.