2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb XV.kerület

Újrahasználati központunk lesz

Szemléletformáló és Újrahasználati Központ épül a XV. kerületben. Az újrahasználat azt jelenti, hogy a hulladéknak nem minősülő terméket alkatrészként vagy eredeti funkciójukat visszaállítva hasznosítják újra.

radio-777219_1280 (1)

Van, akinek szemét, de mások számára akár ritka érték is lehet

A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok célja, hogy a jelenleg hulladékként kezelt régi, megunt, felesleges bútorok és tárgyak, amelyek egyébként még épek, funkciójukat betöltik és mások számára értéket képviselhetnek, újrahasználatra is alkalmassá váljanak – írja az ittlakunk.hu. Ha sikerül azt a szemléletet a magunkévá tennünk, hogy a fölösleges tárgyakat nem dobjuk ki automatikusan, hanem leadjuk az újrahasználati központok valamelyikében, a tárgyaknak megnő a használati ciklusuk és nem válnak idő előtt szemétté. Európában több helyen vannak Újrahasználati központok, Ausztriában, Belgiumban, Finnországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban is  jól működik a rendszer.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.