EUR: 308,49 Ft
CHF: 284,87 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Egyéb XV.kerület

Újrahasználati központunk lesz

Szemléletformáló és Újrahasználati Központ épül a XV. kerületben. Az újrahasználat azt jelenti, hogy a hulladéknak nem minősülő terméket alkatrészként vagy eredeti funkciójukat visszaállítva hasznosítják újra.

radio-777219_1280 (1)

Van, akinek szemét, de mások számára akár ritka érték is lehet

A Szemléletformáló és Újrahasználati Központok célja, hogy a jelenleg hulladékként kezelt régi, megunt, felesleges bútorok és tárgyak, amelyek egyébként még épek, funkciójukat betöltik és mások számára értéket képviselhetnek, újrahasználatra is alkalmassá váljanak – írja az ittlakunk.hu. Ha sikerül azt a szemléletet a magunkévá tennünk, hogy a fölösleges tárgyakat nem dobjuk ki automatikusan, hanem leadjuk az újrahasználati központok valamelyikében, a tárgyaknak megnő a használati ciklusuk és nem válnak idő előtt szemétté. Európában több helyen vannak Újrahasználati központok, Ausztriában, Belgiumban, Finnországban, Franciaországban és az Egyesült Királyságban is  jól működik a rendszer.

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.