EUR: 309,07 Ft
CHF: 285,36 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb XIX.kerület

Utazás az életműben

fajka jánosMegnyílt Fajka János kiállítása. A művész képei a Nagy Balogh János Kiállítóteremben láthatók. A 80 éves művész − aki alapító tagja a Kispesti Helikon Kulturális Egyesületnek − 1970 óta alkot tűzzománc képeket, amelyekkel 1978-tól a neves nemzetközi biennálék rendszeres magyar résztvevőjeként nemzetközi hírnévre tett szert. Művei megtalálhatók a világ minden szegletében, Tokiótól Sao Paulóig, Amszterdamtól Moszkváig. Munkáit őrzik hazai és külföldi magángyűjtemények, múzeumok, művelődési házak, polgármesteri hivatalok, külképviseletek. Életöröm című munkája a kispesti városháza tanácstermében látható. Fajka János jelenleg is Kispesten él és alkot.

 

(fotó:kispest.hu)

Sokan voltak kíváncsiak a képekre a megnyitón (fotó:kispest.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Szélesebb út vezethet fel az Avasra

  Szélesebb út vezethet fel az Avasra

  Kiszélesítik a szerpentint a Hideg-soron ahol korábban a patakban csordogáló szennylé sem volt ritka látvány, mivel az út szélén lévő házakban nem volt csatornázás, így az ott élők rendszerint a szabadban könnyítettek magukon, emellett rengeteg szemetet is felhalmoztak.

 • Tíz éve nincs köztünk Mancs

  Tíz éve nincs köztünk Mancs

  Mancstól, a híres miskolci mentőkutyától 2006. október 22-én vettek végső búcsút, emlékét egy élethű szobor őrzi Miskolc központjában.

 • Fradi-meccsel búcsúztatják az Andrássy úti katlant

  Fradi-meccsel búcsúztatják az Andrássy úti katlant

  Új stadion épül Diósgyőrben. A kivitelező cég tájékoztatása szerint a DVTK október 29-én, a Ferencváros ellen játszhat utoljára hazai pályán a diósgyőri stadionban, utána bontják el az 1939-ben átadott pályát.