2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb XIX.kerület

Utazás az életműben

fajka jánosMegnyílt Fajka János kiállítása. A művész képei a Nagy Balogh János Kiállítóteremben láthatók. A 80 éves művész − aki alapító tagja a Kispesti Helikon Kulturális Egyesületnek − 1970 óta alkot tűzzománc képeket, amelyekkel 1978-tól a neves nemzetközi biennálék rendszeres magyar résztvevőjeként nemzetközi hírnévre tett szert. Művei megtalálhatók a világ minden szegletében, Tokiótól Sao Paulóig, Amszterdamtól Moszkváig. Munkáit őrzik hazai és külföldi magángyűjtemények, múzeumok, művelődési házak, polgármesteri hivatalok, külképviseletek. Életöröm című munkája a kispesti városháza tanácstermében látható. Fajka János jelenleg is Kispesten él és alkot.

 

(fotó:kispest.hu)

Sokan voltak kíváncsiak a képekre a megnyitón (fotó:kispest.hu)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.