2018. május 21., hétfő
Konstantin

Egyéb XIII.kerület

Végig nyitva marad a Dagály az építkezés alatt

Az előzetes tervekkel ellentétben az építkezés teljes ideje alatt nyitva marad a Dagály strand, így a 2016-os szezonban is várja majd a fürdőzőket.

Budapest, 2015. október 19. Szakemberek dolgoznak a 2017-es vizes világbajnokság központi létesítménye, a Dagály Úszóaréna építési munkálatain 2015. október 19-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán

Már állnak a tornyok (Fotó: mti/ Balogh Zoltán)

Cornel Marculescu, a vizes sportokat összefogó nemzetközi szövetség ügyvezető igazgatója szerint hatalmas a fejlődés a Dagály úszóaréna májusi alapkőletétele óta, és úgy látja, soha nem épült még olyan gyorsasággal úszócsarnok, mint most Budapesten. Úgy vélte, minden adott ahhoz, hogy a magyarországi legyen minden idők legjobb vizes világbajnoksága.
– Mi két év alatt felépítjük, ami a világban többnyire négy-öt évig tart – mondta az építkezéssel kapcsolatban Fürjes Balázs, a kiemelt budapesti kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos. – A földmunkák és az alapozás befejeződött, a szerkezetépítés üteme halad, az úszóaréna négy, egyformán 27 méteres saroktornya közül kettő már elkészült. A vb megrendezése páratlan lehetőség Budapestnek és Magyarországnak. Az építkezés a környékbeliek életét nem zavarja meg, és az előzetes tervekkel ellentétben a Dagály strand némelyik része a téli időszakban és a 2016-os szezonban is nyitva tart majd.


Kapcsolódó Cikkek