2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb

Weisz Fanni: A legszerencsésebbnek akkor éreztem magam, amikor először hallottam anyu hangját

weisz fanniA gyönyörű, hallássérült szépségkirálynő egész életében a sorstársaiért harcolt. Úgy érzi, minden nehézség ellenére szerencsés csillagzat alatt született.

– Egy szépségversenyen nyertem egyszer egy nagyobb összeget, talán ez szerencse. Ahogy az is, hogy szépnek látnak az emberek. Persze tudom, hogy ez önmagában kevés. Tenni is kell azért, hogy a szerencsénket kamatoztatni tudjuk és jó dolgokra használjuk fel. Szóval alapvetően szerencsés csillagzat alatt születtem, mert boldog vagyok és vidám – mesélte a Lokálnak Weisz Fanni, aki azt is elárulta, néha vásárol kaparós sorsjegyet, hogy megkísértse Fortunát.


– Egyszer a bátyámmal vásároltunk egy kaparós sorsjegyet és óriási szerencsénk volt, mert nyertünk vele húszezer forintot. Persze azon is elgondolkodtam, mi lenne, ha nyernék a lottón. Építenénk egy szép házat, egy igazi otthont magunknak, ahova a mamiékat is elhoznánk. Biztos maradna egy siketek iskolájára is pénz, ahol hangzó és jelnyelven is tanulnának a gyerekek – sorolta Fanni, aki emellett azt is szeretné, hogy a siket kisgyerekek is minél hamarabb megtanulhassák a jelnyelvet, hogy ez biztonságot adjon nekik a mindennapi kommunikációban. A szépségkirálynő jól tudja, hogy ez mennyire fontos, hisz amikor kicsi volt, azt gondolta, ha felnő, ő is ugyanúgy beszél és hall majd, mint a többiek. Egy műtéttel azonban rendbe hozták a hallását. – Megdöbbentem, amikor meghallottam az első hangokat. Amikor édesanyám hangját először hallottam, egész egyszerűen elsírtam magam. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen érzéseket kelt bennem a víz csobogása vagy a madárcsicsergés. Szerencsésnek érzem magam, hogy az élet ezt is megadta nekem.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.