EUR: 314,25 Ft
CHF: 277,39 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Egyéb

Weisz Fanni: A legszerencsésebbnek akkor éreztem magam, amikor először hallottam anyu hangját

weisz fanniA gyönyörű, hallássérült szépségkirálynő egész életében a sorstársaiért harcolt. Úgy érzi, minden nehézség ellenére szerencsés csillagzat alatt született.

– Egy szépségversenyen nyertem egyszer egy nagyobb összeget, talán ez szerencse. Ahogy az is, hogy szépnek látnak az emberek. Persze tudom, hogy ez önmagában kevés. Tenni is kell azért, hogy a szerencsénket kamatoztatni tudjuk és jó dolgokra használjuk fel. Szóval alapvetően szerencsés csillagzat alatt születtem, mert boldog vagyok és vidám – mesélte a Lokálnak Weisz Fanni, aki azt is elárulta, néha vásárol kaparós sorsjegyet, hogy megkísértse Fortunát.


– Egyszer a bátyámmal vásároltunk egy kaparós sorsjegyet és óriási szerencsénk volt, mert nyertünk vele húszezer forintot. Persze azon is elgondolkodtam, mi lenne, ha nyernék a lottón. Építenénk egy szép házat, egy igazi otthont magunknak, ahova a mamiékat is elhoznánk. Biztos maradna egy siketek iskolájára is pénz, ahol hangzó és jelnyelven is tanulnának a gyerekek – sorolta Fanni, aki emellett azt is szeretné, hogy a siket kisgyerekek is minél hamarabb megtanulhassák a jelnyelvet, hogy ez biztonságot adjon nekik a mindennapi kommunikációban. A szépségkirálynő jól tudja, hogy ez mennyire fontos, hisz amikor kicsi volt, azt gondolta, ha felnő, ő is ugyanúgy beszél és hall majd, mint a többiek. Egy műtéttel azonban rendbe hozták a hallását. – Megdöbbentem, amikor meghallottam az első hangokat. Amikor édesanyám hangját először hallottam, egész egyszerűen elsírtam magam. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen érzéseket kelt bennem a víz csobogása vagy a madárcsicsergés. Szerencsésnek érzem magam, hogy az élet ezt is megadta nekem.

Kapcsolódó Cikkek

 • Termékeny tavasz az állatkertben

  Termékeny tavasz az állatkertben

  Utódokat nevelnek a tanyaházi juhok, megszülettek az első kecskegidák, és a kengurukölyök is rendszeresen kidugja fejét anyja erszényéből.

 • Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Ormos Zsuzsanna pedagógus, képzőművész kapta Hódmezővásárhely önkormányzatának Pro Urbe-díját. Az elismerést teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntetett négy évtizeden át zajló munkájáért a város vezetése és a képviselő-testület.

 • Teljesen megújul a Sas út

  Teljesen megújul a Sas út

  A beruházás alapján 780 méteres szakasz újul meg, emellett 830 méter hosszú kerékpárút épül, amely csatlakozik az észak-déli hálózatba.