EUR: 323,70 Ft
CHF: 286,89 Ft
2018. december 14., péntek
Szilárda

Egyéb XVIII.kerület

Zorán is várja már a rózsás koncertet

A Rózsa Művelődési Házban koncertezik Zorán. Az októberi 20-ai fellépést már csak azért is várja, mert nagyon élvezi a rózsás koncerteket. Az énekes a Lokálnak elárulta, mitől lehet népszerű több generáció számára is.

Zorán - Aréna2014 - foto Perger Lászlo - 9284_kisebb

Zorán szeret fellépni a kerületben (fotó: Perger Lászlo)

A kerületi koncerten a legkisebbektől az idősekig minden korosztály képviselteti magát. Aki járt már Zorán-koncerten, tudja, hogy valóban vegyes az összetétel.


– Sokszor gyanakodva is figyelem, ha tíz év körülieket látok a nézőtéren, hogy vajon csak a szülők nem tudták megoldani a gyerekőrzést, vagy a gyerekeknek volt kedvük eljönni maguktól is. Ezért örültem nagyon, amikor a legutóbbi koncertünk után alkalmam volt beszélni egy olyan kissráccal, akiről kiderült, ugyan a szülőknek köszönhetően ismerte meg a dalaimat, de arra már ő beszélte rá őket, hogy eljöjjenek a koncertre – mesélte lapunknak az énekes, hozzátéve, szívesen jön a XVIII. kerületbe, mert mindig kiváló hangulatúak a koncertek.

– Remek a kapcsolatunk a Rózsával, szeretek ott játszani. Jó a közönség, ami a szervezőket is dicséri.


Az idei turnéjának előadásai rendre telt házzal futnak, már hetekkel korábban nem lehet jegyet kapni, ami igaz a Rózsában tartandóra is. Meg is kérdeztük, vajon mi a siker titka.

– Viccesen azt szoktam mondani, ha tudnám sem árulnám el. De igazából azt hiszem, az, hogy nagyon szeretjük, amit csinálunk. Ez nekünk örömforrás, nagy kedvvel zenélünk, és talán ezt a közönség is megérzi. Persze a remek szerzők is hozzájárulnak a sikerhez, és a zenekar is élvezi a közös munkát.

Zorán és csapata idén a vidéki és kisebb budapesti helyszínek mellett fellépett a Müpában és a Vígszínházban is, de az Arénában nem lesz koncertjük.

– Felmerült, de nem erőltettem, és végül el is vetettük. Az évenkénti Arénát soknak tartom, kell egy kis szünet a nagyobb koncertek között, hogy legyen apropója. Valami újat is tudjunk mutatni, mondom ezt úgy is, hogy rengeteg világsztár is úgy turnézik, hogy nincsenek új dalaik. Jó, jó, ha mondjuk Paul McCartney évente jönne Magyarországra fellépni, én akkor is elmennék minden egyes alkalommal, ha közben tudnám, hogy az utóbbi években nem jelent meg új lemeze.

Zoránnak persze lesz, de elképzelhető, hogy már nem a klasszikus korong formában.

– A hetekben született két dal, Presser Gábor és Dusán írták. Ezeket előbb-utóbb beépítjük a repertoárba, és tovább gyűjtögetjük a nótákat a lemezhez. De lássuk be, a lemezkiadás egyre nehezebb az internet korában. Lehet, hogy mi is dalonként értékesítjük majd. Sőt ma már olyan jó minőségű koncertfelvételek készülnek, hogy előfordulhat, nem is stúdióban rögzítjük őket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utasok, nőtt a balesetek száma

  Csökkent az agresszív légi utas száma 2017-ben az előző évihez viszonyítva, de nőtt a légi balesetek száma 2018 első fél évében – hangzott el a Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség (IATA) genfi konferenciáján csütörtökön.

 • A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  A Creativ Chef megmutatja, ő hogy szereti

  Nagy Eszter kreatív séf neve ma már ismerősen cseng az újdonságokra nyitott vagy akár klasszikus ízeket kedvelő hobbiszakácsok körében. A Konyhafőnök Szuperdöntő című show-műsor nyertese a most megjelent Kreatívan magyarosan – én így szeretem című könyvével bizonyítja, hogy mi, magyarok a gasztronómiánk sokszínűségét tekintve a világ legszerencsésebbjei vagyunk.

 • Adományokat osztottak

  Adományokat osztottak

  250 nehéz körülmények között élő család vehetett át adományt Zalaegerszegen, az élelmiszercsomagokat a Család- és Gyermekjóléti Központ munkatársai állították össze az önkormányzat kétmillió forintos támogatásnak köszönhetően.

 • Egyedi értékeket őriznek

  Egyedi értékeket őriznek

  A hucul lovaktól a Bodrog vízi élményútvonalig: természetvédelmi és a természeti értékekre épülő turisztikai célú fejlesztések kezdődtek az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) működési területén.