2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Életmód

Zséda és Peti harap a halra!

Fakanalat ragadott Zséda és Puskás Peti. A két énekes az OMÉK-on, a Kapj rá! kampány interaktív főzőstúdiójában népszerűsítette a halfogyasztást, ugyanis a legfrissebb felmérések szerint a magyar családok nagy része még mindig csak az ünnepek alatt fogyaszt halételeket.

Zsédenyi Adrienn már tizenéves kora óta saját háztartást vezet, és a halételek ugyanúgy a mindennapjai részét képezik, mint az egyéb húsfajták. Mint mondta: a kampány gondolatiságával abszolút tud azonosulni, de az elkészítésnél néha neki is elkel a segítség.


– Nagyon otthonosan mozgok a konyhába, de halat nyúzni nem szoktam, ez édesapám feladata a családunkban. Szerencsére a kisfiam, Nimród is imádja a halat – mesélte az énekesnő, majd azt is elárulta, szerinte a hal minőségén túl a jó halétel titka, hogy ne fűszerezzük túl.

Hungexpo, Zséda, Zsédenyi Adrienn, Puskás Péter, Kapj rá!, celebek, főzőshow, süllő, Bede Róbert profi séf (Fotó:Keresztesi Balázs)


(Fotó:Keresztesi Balázs)

Puskás Peti nyáron a szabadidejében az internet segítségével tanult főzni kedvese, Angéla és a családja legnagyobb örömére.


– A hallal is egyre jobban bánok, ráadásul gyorsan elkészíthető és laktató. Előadóként nagyon oda kell figyelnem az étrendemre. Fellépések előtt például sokkal szívesebben fogyasztok halat, mivel energikusabb vagyok tőle és könnyebben meg tudom emészteni, mintha bevágtam volna fél kiló marhát – viccelődött Peti.

 

 

Peti és Zséda süllőfilét készített fokhagymás petrezselyemmel, sült citrommal, mazsolás kuszkuszon. 

Hungexpo, Zséda, Zsédenyi Adrienn, Puskás Péter, Kapj rá!, celebek, főzőshow, süllő, Bede Róbert profi séf (Fotó:Keresztesi Balázs)

Hozzávalók (4 adag):

4 db 10-15 dkg süllőfilé, 4 csokor petrezselyem, 2 db citrom, 20 dkg előgőzölt kuszkusz, 2 dl olívaolaj, 5 gerezd fokhagyma, 10 dkg mazsola, 0,5 liter alaplé, só, őrölt bors.

Elkészítés:

Az előgőzölt kuszkuszt tálba tesszük, felöntjük alaplével, majd letakarjuk és 10 percet állni hagyjuk. A fokhagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és kevés olívaolajjal kikeverjük.

A süllőfiléket sózzuk, borsozzuk és a forró serpenyőben kevés forró olívaolajon hirtelen kérget sütünk. Mellétesszük a szeletelt citromot és 4-5 percre 160 fokos sütőbe helyezzük. A tésztához hozzákeverjük a mazsolát, átforgatjuk olívaolajjal. Erre tálaljuk a halat, aminek a tetejére halmozzuk a fokhagymás petrezselymet, és mellé helyezzük a citromot.

Kapcsolódó Cikkek