2018. július 17., kedd
Endre, Elek

Külföld

118 méter magas házat robbantottak fel Kínában

Huszonhét emeletes, 118 méter magas házat bontottak le robbantással a kínai Hszianban vasárnap délelőtt.

Ez volt a legmagasabb épület, amit valaha felrobbantottak az ázsiai országban.

A felhőkarcoló területe a pinceszintet is beleértve több mint 37 ezer négyzetméter volt. A ház 1999-ben készült el, de sohasem vették használatba. A hatóságok szerint túl sokáig maradt üresen ahhoz, hogy át lehessen alakítani, és valamilyen más célra lehessen felhasználni.

A robbantáshoz 1,4 tonna robbanóanyagot helyeztek el az épület 12 ezer pontján.

A helyi önkormányzat tervei szerint öt éven belül kereskedelmi és szórakoztatóipari komplexum épül a felszabadult helyen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Tizenkét újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül

  Amerikai tudósok 12 újabb holdat fedeztek fel a Jupiter körül, ezzel a Naprendszer legnagyobb bolygója holdjainak a száma 79-re emelkedett – jelentette be Scott Sheppard, a Carnegie Tudományos Intézet kutatója.

 • Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Hamis útlevelekkel akartak Németországba repülni a migránsok

  Az elmúlt három napban a görög rendőrség 48 migránst tartóztatott fel az Égei-tengeri Szantorini, Míkonosz, illetve Rodosz szigetek repülőterein, akik hamis útlevelekkel próbáltak felszállni Németországba, Dániába, Olaszországba, és más közép-európai országokba tartó légijáratokra – közölték a görög hatóságok kedden.

 • Új mérgeskígyó-fajt fedeztek fel Ausztráliában

  Új mérgeskígyó-fajt fedeztek fel Ausztráliában

  Egy eddig ismeretlen mérgeskígyó-fajt fedeztek fel a kutatók az északkelet-ausztráliai Queensland államban, ám a felfedezést beárnyékolja, hogy a helyi bányászat miatt a hüllő talán már most a kihalás szélén áll.