2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Külföld

31 millió 900 gramm szarvasgombáért?

Kereken 100 ezer dollárért, napi árfolyamon átszámítva 31,4 millió forintért egy hongkongi üzletember vásárolta meg a legdrágább, 900 grammos tételt az észak-olaszországi Grinzane Cavourban tartott hagyományos jótékonysági fehérszarvasgomba-árverésen.

Az Asta Mondiale del Tartufo d’Alba 16. kiadásán 11 tételt bocsátottak áruba, ezek együttesen 287 ezer 500 euróért (90 millió forintért) keltek el a vasárnapi aukción, amelyet számos híresség jelenlétében tartottak.


A legértékesebb tételért Giovanni Rana olasz séffel és tésztagyárossal, valamint Tung Csan-hsziang kínai sztárséffel, a Da Dong Roast Duck pekingi vendéglő alapító tulajdonosával vívott késhegyig menő küzdelmet a műholdas összeköttetésben lévő, meg nem nevezett hongkongi mágnás.

A pekingi vendéglősnek be kellett érnie ugyancsak kiváló minőségű, de csak 520 grammos szarvasgombával, amely azonban mindössze 33 ezer eurójába (10 millió forintba) került.

A szarvasgomba-árverésen első ízben vett részt műholdas összeköttetés révén egy úton lévő óceánjáró, a Royal Caribbean hajótársaság New Yorkba tartó sétahajója, amely az első tételt ütötte le legpénzesebb vacsoravendégei számára.

A bevételt karitatív célra fordítják.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    Új hímtagot kap a péniszrákos ló

    A Bridgtonban élő póni olyan betegséggel küzd ami nagyon kevés fajtársát érinti. Richard a ló pénisze teljesen elrákosodott. Ahhoz, hogy megmentsék az állat életét online gyűjtésbe kezdtek gondozói, hogy elég pénzt szerezzenek az állat műtétjére, ami során új hímvesszőt kapna a beteg testrésze helyett.

  • Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több színész határolódik el Woody Allentől

    Egyre több amerikai színész, többek közt Rebecca Hall, Greta Gerwig, Ellen Page, határolódik el Woody Allentől és legújabb filmjétől a rendező elleni évtizedekkel ezelőtti gyermekmolesztálási vádak felelevenítése nyomán.