2018. június 19., kedd
Gyárfás

Sport

32 évesen elhunyt Fülöp Márton, válogatott kapus

Gyászol a hazai futballvilág! Elhunyt Fülöp Márton, korábbi magyar válogatott kapus. Mindössze 32  éves volt.

Hosszan tartó betegséget követően csütörtök hajnalban adta fel a harcot végleg Fülöp, akinél 2013 júniusában diagnosztizáltak csontrákot, miután szúró fájdalmakra panaszkodott. Abban az évben ősszel már megkönnyebbülten nyilatkozta a sajtóban, hogy megvolt az utolsó kezelés is és reméli, hamarosan visszatérhet a pályára.


– Az orvosok azt mondták, nincs akadálya, hogy visszatérjek, amint teljesen magam mögött tudom a betegséget, és biztató volt számomra, hogy mennyi csapat érdeklődött irántam januárban. Ez az, amiben hinnem kell, és ez az, amiben hiszek is – árulta el 2013 októberében a Nemzeti Sportnak.

A sportember több, mint két éven át küzdött, minden követ megmozgatott, számos kezelésnek alávetette magát. Voltak jobb és rosszabb időszakok… A csatát végül nem tudta megnyerni.

Fülöp Márton 24-szeres magyar válogatott focista volt, Lothar Matthäus küldte őt először pályára 2005. május 31-én nemzeti színekben Franciaország ellen. Futballista-pályafutását  1992-ben a BVSC-ben kezdte, majd az MTK felnőtt csapatában játszott. 2004-ben az anglol Tottenham Hotspurhöz szerződött. Kölcsönjátékosként játszott a Chesterfieldnél, a Coventry Citynél, majd a Sunderlandnél is, ahol 2007-ben szerződteték is. 2010-ben az Ipswich Townhoz igazolt, onnan a West Bromwichban majd az Aszterasz Tripoliszba vezetett útja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rövidnadrágban koszorúztak az angolok

  Rövidnadrágban koszorúztak az angolok

  Greg Clarke, az angol szövetség, az FA elnöke a Tunézia elleni mérkőzést (amely lapzártánk után ért véget) megelőzően – mintegy erőt merítendő a szovjet hősök példájából – megkoszorúzta a sztálingrádi csatában elesett katonák emlékművét.

 • Foghatják a fejüket a nagyok

  Foghatják a fejüket a nagyok

  Meglepetés eredményekből nem volt hiány a világbajnokság hétvégi játéknapjain, hiszen az argentinok, a németek és a brazilok sem tudtak három pontot gyűjteni, pedig hozzájuk viszonyítva igen szerény képességű csapatok ellen kezdték meg a szereplést.

 • Dögunalmas meccsen nyertek a svédek

  Dögunalmas meccsen nyertek a svédek

  Elég vérszegény produkciót láthattak azok a szurkolók, akik úgy döntöttek, hogy a Svédország–Dél-Korea mérkőzést követik figyelemmel.