2018. május 21., hétfő
Konstantin

Program

A csúcs után! – 007 Spectre

spectreHárom évvel ezelőtt több mint egymilliárd dollárt termelt a minden idők legjobb James Bond-filmjének tartott Skyfall. Az Amerikai szépség rendezője, Sam Mendes gyakorlatilag a franchise csúcsát alkotta meg a 23. résszel, így a rajongók joggal aggódtak, hogy ezt már nem lehet überelni. Az első kritikák szerint ez nem is sikerült, „csupán” egy ugyanolyan mestermű lett a Spectre, mint elődje. A film továbbra is Bond (Daniel Craig) sötét múltjára fókuszál, melyben fontos szerepet kap ellenségének lánya, a profi bérgyilkos Madeleine Swann (Léa Seydoux), továbbá egy titokzatos idegen (Christoph Waltz), aki tovább bonyolítja az amúgy is kusza szálakat.

Tudta-e? 


– A 300 millió dolláros költségvetésével a Spectre minden idők legtöbb pénzből forgatott Bond-filmje és a legdrágább filmek listáján is a dobogón szerepel.

– Az 51 éves Monica Bellucci minden idők legidősebb Bond-lánya. A korábbi „csúcstartó” az 1964-es Goldfingerben feltűnt 39 éves Honor Blanckman volt.

– A főgonosz Oberhauser szerepére eredetileg Gary Oldmant nézték ki, de végül a kétszeres Oscar-díjas Christoph Waltz lett a befutó.

Kapcsolódó Cikkek

  • Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Pünkösdölésre várják a vendégeket Ópusztaszeren

    Már-már elfeledett hagyományokat, a Dél-Alföldhöz kapcsolódó szép népszokásokat elevenítenek föl pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban, hétfőn délután az is kiderül, ki nyeri el a pünkösdi király címet – tájékoztatta az intézmény marketingvezetője az MTI-t.

  • Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    Múzeumok és galériák éjszakája szombaton Füleken

    A második világháború füleki eseményeit, a gésák és a szamurájok mindennapi életét is megismerhetik a látogatók a Múzeumok és galériák éjszakáján a szlovákiai Füleken szombaton; ezen a napon új díszkaput kap a vár, és megnyitják a légoltalmi óvóhelyeket is – erről sajtóközleményben tájékoztatta az MTI-t a Füleki Vármúzeum.