2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb IX.kerület

A jövo és a galaxisok

A Ferencvárosi Művelődési Központ volt a helyszíne a hétvégén a 35. Hungaroconnak. A Haller utcai épületet ellepték a sci-fi-rajongók, találkoztunk navival az Avatarból, Csillagkapu-hősökkel, a Csillagok háborúja szereplőivel, láttunk egy olyan autót, amivel Michael J. Fox visszament a jövőbe, és megtapasztaltuk, hogy karizom nélkül semmire sem mennek a galaxis harcosai.

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Csillagok háborújának van talán a legtöbb rajongója, nagyon sokan öltöztek be a film karaktereinek, és természetesen R2-D2 robot sem maradt otthon
( Fotó: Sáfár Tibor)

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

Vulkáni karakternek öltözött be Molnár Tímea (piros-feketében), mindkét ruhát saját kezűleg készítette. Őt a közösségi élet, a barátok vonzották a Star Trek klubba. Szerinte a film is az emberi kapcsolatokról szól elsősorban
( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kétórás készülődés végeredménye, hogy a fiatalember megszólalásig hasonlít a navikhoz, az Avatar című film szereplőihez. Nem tudta megmondani, hányszor látta a filmet, hiszen minden apró részletet meg kellett figyelnie. Navi-magyar szótárt is összeállított, és úgy véli, a kék lények szebbek az embereknél.
( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

A híres DeLorean autó, amelyről előadást is tartottak az FMK nagytermében, számos érdeklődő részvételével. Az amerikai autótípus egyik változata szerepelt a Vissza a  jövőbe című filmben, mint időgép  ( Fotó: Sáfár Tibor)

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

A földszinti termekben egész napos vásár volt, civilektől és csillagközi harcosoktól is vásárolhattunk. Volt star warsos matrjoska baba, könyvek, műanyag hősök, füzetek, sőt olyan alapanyagok is, amelyek elengedhetetlenek, ha valaki profi sci-fi-ruhát szeretne készíteni
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.