EUR: 307,21 Ft
CHF: 281,55 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb IX.kerület

A jövo és a galaxisok

A Ferencvárosi Művelődési Központ volt a helyszíne a hétvégén a 35. Hungaroconnak. A Haller utcai épületet ellepték a sci-fi-rajongók, találkoztunk navival az Avatarból, Csillagkapu-hősökkel, a Csillagok háborúja szereplőivel, láttunk egy olyan autót, amivel Michael J. Fox visszament a jövőbe, és megtapasztaltuk, hogy karizom nélkül semmire sem mennek a galaxis harcosai.

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Csillagok háborújának van talán a legtöbb rajongója, nagyon sokan öltöztek be a film karaktereinek, és természetesen R2-D2 robot sem maradt otthon
( Fotó: Sáfár Tibor)

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

Vulkáni karakternek öltözött be Molnár Tímea (piros-feketében), mindkét ruhát saját kezűleg készítette. Őt a közösségi élet, a barátok vonzották a Star Trek klubba. Szerinte a film is az emberi kapcsolatokról szól elsősorban
( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kétórás készülődés végeredménye, hogy a fiatalember megszólalásig hasonlít a navikhoz, az Avatar című film szereplőihez. Nem tudta megmondani, hányszor látta a filmet, hiszen minden apró részletet meg kellett figyelnie. Navi-magyar szótárt is összeállított, és úgy véli, a kék lények szebbek az embereknél.
( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

A híres DeLorean autó, amelyről előadást is tartottak az FMK nagytermében, számos érdeklődő részvételével. Az amerikai autótípus egyik változata szerepelt a Vissza a  jövőbe című filmben, mint időgép  ( Fotó: Sáfár Tibor)

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

A földszinti termekben egész napos vásár volt, civilektől és csillagközi harcosoktól is vásárolhattunk. Volt star warsos matrjoska baba, könyvek, műanyag hősök, füzetek, sőt olyan alapanyagok is, amelyek elengedhetetlenek, ha valaki profi sci-fi-ruhát szeretne készíteni
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.