EUR: 309,46 Ft
CHF: 285,71 Ft
2016. október 26., szerda
Dömötör

Egyéb IX.kerület

A jövo és a galaxisok

A Ferencvárosi Művelődési Központ volt a helyszíne a hétvégén a 35. Hungaroconnak. A Haller utcai épületet ellepték a sci-fi-rajongók, találkoztunk navival az Avatarból, Csillagkapu-hősökkel, a Csillagok háborúja szereplőivel, láttunk egy olyan autót, amivel Michael J. Fox visszament a jövőbe, és megtapasztaltuk, hogy karizom nélkül semmire sem mennek a galaxis harcosai.

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Csillagok háborújának van talán a legtöbb rajongója, nagyon sokan öltöztek be a film karaktereinek, és természetesen R2-D2 robot sem maradt otthon
( Fotó: Sáfár Tibor)

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

Vulkáni karakternek öltözött be Molnár Tímea (piros-feketében), mindkét ruhát saját kezűleg készítette. Őt a közösségi élet, a barátok vonzották a Star Trek klubba. Szerinte a film is az emberi kapcsolatokról szól elsősorban
( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

Kétórás készülődés végeredménye, hogy a fiatalember megszólalásig hasonlít a navikhoz, az Avatar című film szereplőihez. Nem tudta megmondani, hányszor látta a filmet, hiszen minden apró részletet meg kellett figyelnie. Navi-magyar szótárt is összeállított, és úgy véli, a kék lények szebbek az embereknél.
( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

A híres DeLorean autó, amelyről előadást is tartottak az FMK nagytermében, számos érdeklődő részvételével. Az amerikai autótípus egyik változata szerepelt a Vissza a  jövőbe című filmben, mint időgép  ( Fotó: Sáfár Tibor)

Országos sci-fi találkozó FMK ( Fotó: Sáfár Tibor)

A földszinti termekben egész napos vásár volt, civilektől és csillagközi harcosoktól is vásárolhattunk. Volt star warsos matrjoska baba, könyvek, műanyag hősök, füzetek, sőt olyan alapanyagok is, amelyek elengedhetetlenek, ha valaki profi sci-fi-ruhát szeretne készíteni
( Fotó: Sáfár Tibor)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Pörög a panelpiac

  Pörög a panelpiac

  Budapesten a panellakások átlagos négyzetméterára idén október közepén 329 ezer forint volt, ami 21 százalékos drágulást jelent az egy évvel korábbi átlagszinthez képest, 2014 októberéhez viszonyítva pedig 65 százalékos áremelkedést jelent.

 • Cirkuszoltak a Vajdában

  Cirkuszoltak a Vajdában

  A Vajda Péter Ének-zenei Általános és Sportiskolában huszáros vágással oldották meg, hogy a gyerekeknek szombat ellenére legyen kedvük iskolába menni október 15-én.

 • Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Meggyanúsítottak egy férfit a robbantással

  Előre kitervelten, több emberen, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérletével és robbanóanyaggal visszaéléssel gyanúsított meg a Központi Nyomozó Főügyészség egy magyar állampolgárságú.