EUR: 323,79 Ft
CHF: 280,65 Ft
2018. június 22., péntek
Paulina

Egyéb XXII.kerület

A Klauzál-hordónál ünnepeltek

Klauzal hordónál megemlekezes22

Dobos Károly, a Klauzál Társaság elnöke idézte fel Klauzál emlékét a róla elnevezett hordónál

Klauzál Gábor születésnapján a Záborszky pincében elhelyezett Klauzál-hordónál emlékeztek az egykori − szőlőműveléssel is foglalkozó − államférfira és kisbirtokosra. Klauzál Gábor az első felelős magyar minisztérium földművelés-, ipar- és kereskedésosztályának minisztere volt. Az 1850-es években Kistétényben vásárolt magának telket, ahová visszavonult gazdálkodni. A Budatétényben található Klauzál-villa kertjében ma is ott van „Deák széke”, ahol a legenda szerint Deák Ferenccel beszélgetett. A Klauzál Gábor Társaság helyi civil szervezetként őrzi és ápolja szellemi örökségét.

Kapcsolódó Cikkek

 • 650 perc zene

  650 perc zene

  650 perc zenével tisztelegtek a 650 éves Kecskemét város előtt a kecskeméti szólisták és együttesek, akik a Máltai Szeretetszolgálat szervezésében a Nagytemplom ódon falait töltötték meg zenével a múlt szombaton reggeltől egészen estig.

 • Megújul a színház, uszoda épül

  Megújul a színház, uszoda épül

  A Petőfi Színház rekonstrukciója, az uszoda kivitelezése és a kerékpárutak fejlesztése várhatóan még ebben az évben startol, de jó ütemben halad a csomag többi eleme is.

 • Ne dobj mindent a kukába!

  Ne dobj mindent a kukába!

  Észre sem vesszük, de hétköznapi tevékenységeink során számtalanszor esünk abba a hibába, hogy egy-egy tárgyat, már feleslegessé váló használati eszközt a kukába dobunk, anélkül, hogy arra gondolnánk, mások számára az még hasznos lehet, vagy újragondolva adott esetben még saját magunk is újra tudnánk hasznosítani.