EUR: 307,44 Ft
CHF: 281,16 Ft
2017. május 24., szerda
Eszter, Eliza

Egyéb XXII.kerület

A Klauzál-hordónál ünnepeltek

Klauzal hordónál megemlekezes22

Dobos Károly, a Klauzál Társaság elnöke idézte fel Klauzál emlékét a róla elnevezett hordónál

Klauzál Gábor születésnapján a Záborszky pincében elhelyezett Klauzál-hordónál emlékeztek az egykori − szőlőműveléssel is foglalkozó − államférfira és kisbirtokosra. Klauzál Gábor az első felelős magyar minisztérium földművelés-, ipar- és kereskedésosztályának minisztere volt. Az 1850-es években Kistétényben vásárolt magának telket, ahová visszavonult gazdálkodni. A Budatétényben található Klauzál-villa kertjében ma is ott van „Deák széke”, ahol a legenda szerint Deák Ferenccel beszélgetett. A Klauzál Gábor Társaság helyi civil szervezetként őrzi és ápolja szellemi örökségét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok

  Júniusban már elérhetőek lesznek az internet-alapcsomagok, amelyek a szolgáltatók jelenlegi legalacsonyabb árainál is 15 százalékkal kedvezőbb áron kínálnak majd szolgáltatást – közölte Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos az Országgyűlés kulturális bizottságának és népjóléti bizottságának együttes ülésén kedden.

 • Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Ne feledje leadni személyi jövedelemadó-bevallását!

  Már csak öt nap van a személyi jövedelemadó-bevallások leadására, amit az adózók még szombat délelőtt is megtehetnek a budapesti Eurocenterben – közölte a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-vel.

 • Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Hatvan éve boldog feleségével Kányádi Sándor

  Sztárként ünnepelték születésnapi köszöntésén a 88 éves, Kossuth-díjas erdélyi magyar költőt, Kányádi Sándort. A nemzet művésze sajnos egyre kevesebb találkozón tud megjelenni, miután összeroppant egy csigolyája és bottal közlekedik, de humora és lelkesedése a régi.