2018. május 21., hétfő
Konstantin

Egyéb

A környezettel barátkozik a Coop

Környezetbarát mintaprojektet indított el a Coop Hungary Zrt. A teljes egészében magyar tulajdonú kereskedelmi lánc az erről szóló megállapodást a Földművelésügyi Minisztériummal és a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft.-vel közösen írta alá.

Coop, környezetbarát, öko, megállapodás, aláírás, Fm

Négyen írták alá a háromoldalú megállapodást

Ennek értelmében a Coop azt vállalta, hogy saját polcain növelni fogja a környezetbarát minősítéssel rendelkező termékek arányát, de azt is megígérte, hogy kiveszi a részét az ökocímkés áruk népszerűsítéséből. – A mintaprojekt elsődleges célja, hogy növeljük az ilyen készítmények kereskedelmi „láthatóságát”, vagyis azt szeretnénk elérni, hogy a környezetbarát termékek szem előtt legyenek – emelte ki Csepeli Lajos, a Coop igazgatóságának elnöke.


A következő egy évben a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. kialakít egy minősítési rendszert, amelyre később aztán az egyes kiskereskedelmi egységek is rácsatlakozhatnak. A struktúra fejlesztésében első körben a Coop két tucat boltja vesz részt. Ugyan Magyarországon már most is elnyerhető környezetbarát minősítés, ennek egyelőre nincs túl nagy keletje. – Létezik egy uniós, valamint egy itthoni ökocímke is, előbbit 18 cég 884 terméke kapta meg, utóbbit pedig 17 vállalkozás háromszáz produktuma – tájékoztatott V. Németh Zsolt államtitkár, aki a minisztérium részéről írta alá a megállapodást.

Kapcsolódó Cikkek